20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Imobiliare – Meta Estate Trust – Oportunități inovatoare în investiții imobiliare – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

„Suntem mândri să fim unul dintre cele mai inovatoare instrumente investiționale de pe piața locală. Prin Meta Estate Trust, oferim investitorilor oportunitatea de a participa la piața imobiliară românească într-un mod simplu, accesibil și transparent. Încă de la lansare ne-am propus să aducem lichiditate și profesionalism în investițiile imobiliare, creând astfel oportunități pentru toți cei

„Suntem mândri să fim unul dintre cele mai inovatoare instrumente investiționale de pe piața locală. Prin Meta Estate Trust, oferim investitorilor oportunitatea de a participa la piața imobiliară românească într-un mod simplu, accesibil și transparent. Încă de la lansare ne-am propus să aducem lichiditate și profesionalism în investițiile imobiliare, creând astfel oportunități pentru toți cei interesați să investească în acest domeniu,” a precizat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

De la înființarea sa în urmă cu doi ani, Meta Estate Trust a înregistrat o creștere remarcabilă, cu venituri totale de 21,7 milioane de lei și un profit brut de 7,2 milioane de lei în 2022. Performanța acestei companii într-un timp atât de scurt este rar întâlnită în peisajul de afaceri românesc, iar acest lucru este dovada angajamentului față de excelență și creștere sustenabilă.

Listarea companiei la Bursa de Valori București, sub simbolul bursier MET, la finalul lui august 2022, a sporit gradul de încredere al investitorilor, contribuind la crearea unei piețe imobiliare eficiente și accesibile, facilitând comunicarea între investitori și dezvoltatorii imobiliari. Performanțele deosebite ale companiei au fost recunoscute prin includerea în martie în indicele BETAeRO, pe locul 5.

„Includerea noastră în indicele BETAeRO la doar 7 luni de la listarea acțiunilor pe piața de capital reprezintă o confirmare a performanțelor companiei până în prezent. Suntem dedicați obiectivului de a crea valoare pentru acționari și de a ne dezvolta continuu. Cu o echipă ce deține experiență solidă în domeniile imobiliar și de capital, suntem pregătiți să continuăm să ne dezvoltăm și să creăm valoare pentru acționari”, a declarat Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

De ce să alegi Meta Estate Trust pentru investițiile tale în imobiliare? În primul rând, gestionarea și protecția capitalului sunt un aspect important. Meta Estate Trust asigură o gestionare eficientă a capitalului și te protejează în momente dificile ale piaței. Reducerea riscului investițional este, de asemenea, extrem de importantă. Meta Estate Trust minimizează riscul investiției tale prin diversificare geografică, acces la diferite segmente de piață și rotația rapidă a capitalului. Compania oferă acces la proiecte complexe, orice investitor având posibilitatea de a investi în proiecte de imobiliare complexe, fără un prag minim de investiție.

Un alt element demn de menționat este faptul că, prin intermediul Meta Estate Trust, ai acces imediat la capitalul investit și beneficiezi de o lichiditate superioară comparativ cu investițiile imobiliare directe. Totodată, compania se angajează să ofere transparență asupra activității sale prin guvernanță corporativă.

„Investițiile noastre se concentrează pe segmentele rezidențiale de Mid Market și Upper-Market, acoperind mai multe orașe din țară luând în considerare contextul pieței și concentrându-ne pe o strategie diversificată, precum investiții în proiecte în faze incipiente, închiriere pe termen scurt și lung, precum și investiții în apartamente finalizate și revânzare”, a adăugat Oriol Casellas Deig.

Acesta subliniază faptul că Meta Estate Trust se adaptează la orice context de piață, datorită agilității și capacității de a identifica oportunități.

„După un începtul de an mai slab la numărul de tranzacții, observăm o revenire a cererii pentru proiecte rezidențiale în zonele premium din București, care rămân atractive și stabile în ceea ce privește prețurile. De asemenea, zonele de sud ale litoralului și stațiunile montane oferă un potențial semnificativ pentru investiții cu randamente bune” a mai spus CEO-ul Meta Estate Trust.

Actualmente Meta Estate are la vânzare peste 40 de proprietăți finalizate în zone centrale sau din nord din București și Ilfov, oferind o gamă variată de opțiuni atât pentru clienții finali, cât și pentru investitori. De asemenea, vizează extinderea și către alte orașe, precum: Sibiu, Brașov, Iași și Constanța, pentru a acoperi cele mai importante piețe din țară.

Cu active totale de 98,6 milioane lei la sfârșitul anului 2022, în creștere cu 38% față de anul precedent, Meta Estate Trust se bucură de o poziție financiară solidă și este pregătită să investească în noi oportunități pe piață. „Ne propunem să intensificăm activitățile în anii următori, menținându-ne politica de dividende și oferind beneficii suplimentare acționarilor prin acțiuni gratuite. De asemenea, dorim să menținem direcțiile strategice și vom continua extinderea către alte segmente ale pieței imobiliare, în special prin adăugarea de „active cu venituri”. Compania noastră atrage fonduri prin intermediul capitalului propriu, creditelor bancare și emisiunilor de obligațiuni pentru a crea valoare pentru acționari. Ne-am propus să creștem activele, veniturile și profitul companiei cu 20% în 2023,” a declarat, la rândul său, Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

Recent, Meta Estate Trust și-a lansat propria divizie de vânzări, Meta Homes, care oferă clienților acces direct la toate proprietățile din portofoliu. Avantajele includ prețuri competitive fără comisioane de intermediere și posibilitatea de achiziție a apartamentelor care nu mai sunt disponibile la finalizarea proiectului. Meta Homes își propune să ofere clienților o experiență unică în cumpărarea unei locuințe.

Meta Estate Trust este, de asemenea, un acționar de referință într-un nou proiect: Highcrowd Estate Technologies S.A, o companie ce va oferi activități de finanțare participativă (crowd-funding) pentru proiecte imobiliare, creând noi oportunități pentru investitori.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!