10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Imobiliare – NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, controlat de Fisc. Se așteaptă la plăți suplimentare de 10 milioane de euro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Inspecții fiscale sunt în desfășurare și la alte firme ale grupului din România, iar plățile suplimentare ar putea fi de circa 10 milioane de euro.

NEPI Rockcastle (ENX.PA: NRP), cel mai mare proprietar de malluri din România, se așteaptă ca impactul financiar al inspecțiilor efectuate de autoritățile fiscale din România să fie de circa 10 milioane de euro.

„O serie de entități ale Grupului din România au fost recent supuse inspecțiilor fiscale efectuate de către autoritățile fiscale (ANAF – n.r.) Pentru trei firme au fost finalizate inspecțiile fiscale, rezultând în obligații fiscale suplimentare impuse de ANAF în valoare totală de 2,5 milioane de euro...

NEPI Rockcastle (), cel mai mare proprietar de malluri din România, se așteaptă ca impactul financiar al inspecțiilor efectuate de autoritățile fiscale din România să fie de circa 10 milioane de euro.

Veniturile nete generate de mallurile din România au fost anul trecut de 191,4 milioane de euro, cu 35 de milioane de euro mai mult decât în 2022, potrivit datelor companiei, analizate de

Profit de 476 de milioane de euro în 2023 pentru NEPI Rockcastle

Dezvoltatorul a încheiat 2023 cu un record în ceea ce privește câștigurile distribuibile per acțiune, de 56,97 de eurocenți per acțiune, cu 9,3% mai mare decât anul precedent.

Venitul net operațional a fost de 491 de milioane de euro, în creștere cu 21% față de 2022. Această creștere a fost generată și de achizițiile de la finele anului 2022.

Gradul de îndatorare s-a redus la 32,2%, sub gradul estimat anul trecut, de 35%. La finele anului trecut, NEPI Rockcastle avea lichidități disponibile în valoare de 909 milioane de euro, inclusiv 339 de milioane de euro cash și 570 de milioane de euro în facilități de credit neaccesate.

Pentru acest an, dezvoltatorul are un plan de investiții de 178 de milioane de euro, atât în proiectele aflate în desfășurare, cât și în unele noi.

Vânzările retailerilor din mallurile deținute de NEPI Rockcastle au fost anul trecut cu 12,6%, iar coșul de cumpărături a crescut cu 7,8%. Cele mai mari creșteri le-au înregistrat retailerii de pe segmentul Health & Beauty (+24,4%) și Servicii (+23,9%). Revenirea producțiilor cinematografice a dus la creșteri și pe segmentul de Divertisment. În schimb, segmentul de Fashion, cel mai mare a avut cea mai mică creștere dintre toate segmentele, de 8,4%.

Anul trecut, dezvoltatorul a inaugurat și a finalizat cele 254 de apartamente din primul proiect rezidențial din București. În plus, a continuat instalarea de panouri fotovoltaice pe 17 proprietăți, astfel că la finele anului trecut 27 de malluri produceau 25% din necesarul lor de energie.

Compania are un stoc de proiecte pe care le poate dezvolta în valoare de 600 de milioane de euro, cu tot cu extensii, renovări și investiții în zona energiei regenerabile.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!