Potrivit edilului, autorizația de construcție este expirată, iar proprietarii companiei constructoare au trimis către PMB o adresă cu informații false.
„Am efectuat astăzi împreună cu Poliția Locală un control la clădirea din Icoanei 2-8, (aflată într-o zonă protejată), unde se execută lucrări de construire fără autorizație. Am aplicat constructorului o amendă în valoare de 10.000 de lei. Deși Primăria Municipiului București, prin Poliția Locală, este organ de control și are atributul de a verifica executarea autorizațiilor pe care le emite și a lucrărilor, beneficiarul ne-a refuzat accesul în clădire. Aceasta clădire are autorizație expirată, iar proprietarii ne-au trimis în fals o adresă oficială, pe 2 august, în care pretind că au terminat lucrările, ceea ce, în mod evident, se vede limpede că nu e cazul – lucrările continuă și la interior, și la exterior”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.
Primarul a precizat că lucrările de construcție sunt realizate într-o zonă protejată, iar orice lucrare neautorizată reprezintă înfracțiune. Din păcate, spune primarul, Parchetul se mișcă foarte greu în aceste cazuri. Nicușor Dan nu a uitat să de vina pe vechea administrație pentru această problemă, pentru că a dat o autorizație de construcție care are elemente de nelegalitate.
„Pentru că vorbim de o zonă construită protejată, unde orice lucrare fără autorizație constituie infracțiune, Parchetul trebuie să intervină. Din păcate, din experiența noastră, acesta intervine cu foarte mare dificultate, așa cum a dovedit-o chiar în cazul Icoanei 2-8. Vom face o nouă plângere penală la Parchet și vom sesiza toate instituțiile abilitate ale statului până când toată lumea va înțelege că și în București, ca în toate marile capitale europene, legea trebuie respectată. Vreau ca, odată pentru totdeauna, să se restabilească legalitatea în construcțiile din București.
Pe această locație erau 4 imobile, cu o anumită valoare arhitecturală, situate în zonă construită protejată. În opinia mea, acele imobile trebuiau păstrate.
Adminstrația precedentă a dat o autorizație de desființare pentru cele 4 imobile și o autorizație de construire cu multe elemente de nelegalitate, cel mai flagrant fiind acela că regulamentul zonei protejate spune că nu ai voie sa comasezi parcele. Chiar dacă demolezi și reconstruiești, trebuie să faci patru clădiri. Și aici s-a construit o clădire pe patru parcele, ceea ce e flagrant ilegal”, a ]ncheiat Dan.
Compania spaniolă Homing Properties este cea care a dezvoltat proiectul imobiliar de pe strada Icoanei nr. 2-8, vizavi de Școala Centrală. Ea este deținută de oamenii de afaceri Diego Stuyck, Tomas Manjon și David Tortosa și activează de mai mulți ani pe piața imobiliară din Capitală. Firma a cumpărat imobilele de pe strada Icoanei în noiembrie 2018 și a început demolarea lor pe 1 aprilie 2021.
Citește și:
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).