2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Imobiliare – Nicușor Dan invocă o expertiză judiciară prin care PMB ar putea prelua legal administrarea drumului care face legătura între Capitală și cartierul Greenfield – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La începutul acestui an, Romsilva împreună cu Poliția au închis drumul declanșând o criză în care au fost impicate mai multe instituții, printre care Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1, și locatarii din Greenfield împreună cu firma dezvoltatoare, Impact Developer & Constructor.

Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor.

El a afirmat, marţi, că această opinie este consolidată şi de o expertiză judiciară.

Precizările au fost făcute în contextul în care un locuitor al cartierului face greva foamei în faţa Primăriei Capitalei, cerând soluţionarea problemei accesului în Greenfield.

„Aşteptăm de la Ministerul Mediului să înainteze către Guvern o solicitare de schimbare temporară a proprietăţii pentru acel segment de drum. (…) Opinia noastră a rămas aceeaşi, care este şi consolidată de o expertiză judiciară, că se poate un transfer temporar. Aşa, foarte pe scurt, dacă e să sumarizăm, cine poate mai mult, poate şi mai puţin”, a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că situaţia cu care se confruntă locuitorii cartierului Greenfield a fost determinată de modul în care oraşul a fost gestionat în trecut din punct de vedere urbanistic. S-au construit „mii de blocuri”, fără să se asigure infrastructura necesară, a evidenţiat primarul.

„S-au făcut blocuri fără drumuri, iar acum oamenii care stau în acele blocuri vin la actuala administraţie şi cer să li se construiască drumuri, ceea ce nu se întâmplă nicăieri în lumea civilizată. Vinovaţi nu sunt oamenii care au cumpărat. Vinovate sunt, în primul rând, autorităţile care au dat documentaţii şi autorizaţii pentru clădiri care nu erau bine racordate la oraş, iar în al doilea rând dezvoltatorii care au cerut asta, iar apoi au vândut şi au dispărut din peisaj”, a transmis Nicuşor Dan.

În luna septembrie, el informa că, în opinia , nu este posibil ca municipalitatea bucureşteană să preia doar în administrare temporară cele două tronsoane de drum forestier din Pădurea Băneasa pentru a permite accesul în cartierul Greenfield.

Edilul general sublinia însă că Primăria Capitalei consideră în continuare că un transfer de proprietate pe perioadă determinată este „perfect legal”. El menţiona că, în condiţiile în care Ministerul Mediului şi PMB au opinii juridice contrare, a apelat la un specialist pentru a prezenta un punct de vedere pe acest subiect.

La începutul anului, Nicuşor Dan sublinia că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin Pădurea Băneasa, dar este de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură.

Dacă Primăria Muncipiului București dorește să preia doar temporar administrarea drumului forestier care face legătura cu cartierul greenfield, Romsilva ar dori să scape de tot de drum și de problemele aferente, și în consecință refuză varianta temporară dorind una definitivă. Cel puțin așa susține primarul general. Mai multe detalii aici și aici.

El îşi exprima „toată susţinerea” pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură.

Problema cu drumul de acces dintre Capitală și cartierul Greenfield este una veche, care datează practic de la construirea acestuia. Cel mai rapid drum de acces în cartier și București este un drum forestier care traversează Pădurea Băneasa, care este în administrarea Romsilva și care potrivit legii nu poate fi folosit pentru circulația publică. Cu toate acestea, drumul a fost folosit mulți ani de locuitorii din Greenfield pentru a ajunge în București.

La începutul acestui an, Romsilva împreună cu Poliția au închis drumul declanșând o criză în care au fost impicate mai multe instituții, printre care Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1, și locatarii din Greenfield împreună cu firma dezvoltatoare, Impact Developer & Constructor. Mai multe detalii aici și aici.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!