1.9 C
București
joi, martie 20, 2025

Imobiliare – Noile zone care atrag trafic la metrou: cartierele-dormitor. Care e situația pe linia corporatiștilor – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Pandemia pare că a fost răspunsul la întrebarea Cum fluidizăm traficul la metrou. La aproape doi ani de la anunțul OMS privind încetarea pandemiei de COVID-19, traficul la metrou este sub nivelul din 2019. Anul trecut au fost validate 154,4 milioane de călătorii la turnicheți, în creștere cu 6,3% față de 2023, potrivit datelor Metrorex,

Pandemia pare că a fost răspunsul la întrebarea Cum fluidizăm traficul la metrou. La aproape doi ani de la anunțul OMS privind încetarea pandemiei de COVID-19, traficul la metrou este sub nivelul din 2019.

Anul trecut au fost validate 154,4 milioane de călătorii la turnicheți, în creștere cu 6,3% față de 2023, potrivit datelor Metrorex, furnizate la solicitarea vă prezenta situația pentru 2018: mai multe birouri, mai mulţi angajaţi, mai aglomerat.

Ne-am uitat și ce cifrele din 2024, care arată creșteri la stațiile de metrou acolo unde sunt grupate mai multe clădiri de birouri, dar și creșteri în noile cartiere-dormitor, acolo unde în ultimii ani s-au construit mii de locuințe.

Noile zone care atrag trafic la metrou: cartierele-dormitor

Dacă la majoritatea stațiilor de metrou s-au validat mai puține cartele decât în 2019, în ultimii ani s-au conturat noi poli care atrag trafic. Este vorba de zonele de Est și Vest ale Bucureștiului, acolo unde s-au construit și finalizat mai multe blocuri de locuințe.

Este și cazul stației de metrou Nicolae Teclu. Aici, traficul înregistrat în 2024 a fost mai mare cu 62%. Astfel, anul trecut s-au validat peste 1,1 călătorii, față de 700.000 în 2019. Și la ultima stație, Anghel Saligny, traficul de călători e mai mare cu 30% față de 2019, dar în ușoară scădere față de 2023. În zona aceasta, Ionuț Negoiță a construit mii de locuințe și și-a asigurat și alte terenuri, iar fratele lui a construit un pod pentru a fluidiza traficul rutier.

Traficul va crește și mai mult în următorii ani, mai ales că la stația de metrou Nicolae Teclu se află platforma Chimopar potrivită pentru minimum 8.000 de locuințe.

chart visualization

 

Un alt cartier dormitor e pe plus la traficul la metrou. Pentru stația Berceni, anul trecut traficul de călători a fost aproape dublu față de 2019, dar în scădere cu 2% față de 2023. Deschisă în noiembrie 2023, stația Tudor Arghezi, care vine imediat după Berceni, înregistrează și ea un trafic în creștere. Dacă în 2023 s-au validat 22.414 călătorii, în 2024 s-a ajuns la 388.000.

chart visualization

 

În ușoară creștere este și traficul la stația Laminorului. Astfel, în 2024 aici s-au validat 781.000 de călătorii, în creștere cu 28% față de 2019.

La fel și la stația Străulești, acolo unde traficul de metrou este mai mare cu 56% față de nivelul din 2019.

Cum se vede în cifre traficul la metrou către polurile de birouri

La stația de metrou Pipera, traficul a crescut în ultimul an cu 8,6%. Față de 2019 este cu 50% mai mic. 16% este creșterea traficului de călători la stația de metrou Aurel Vlaicu. Față de 2019, traficul este cu 30% mai mic. Cu 8% a crescut și traficul la stația de metrou Aviatorilor, dar față de 2019, este cu 24% mai mic.

chart visualization
chart visualization
chart visualization

 

Traficul de călători de la stația de metrou Grozăvești, acolo unde printre studenți își fac loc și gulerele albe, a crescut bine de tot și e cu doar 10% mai mic față de 2019. Anul trecut a crescut și numărul călătoriilor validate la stația Politehnică, un alt pol de birouri care a prins contur în ultimii ani. Traficul a crescut cu 33% față de 2023, dar e cu 20% mai mic față de călătoriile înregistrate înainte de pandemie.

chart visualization
chart visualization

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!