21.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Imobiliare – Turcii care dețin magazinele Suvari au cumpărat depozitul NEPI Rockcastle din Otopeni – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

NEPI Rockcastle semnase în decembrie anul trecut un contract de vânzare-cumpărare a firmei Otopeni Warehouse and Logistics, care deține un depozit în Otopeni.

River Property este deținută de Ismail Coskun (20%), cel mai mare acționar, care deține și 60% din Suvari Ro, prin care sunt comercializate articole de îmbrăcăminte în magazinele cu același nume, potrivit datelor consultate în platforma Termene.ro. Suvari RO a avut în 2022 o cifră de afaceri de 5,6 milioane de lei și 21 de angajați.

„Otopeni Warehouse and Logistics S.R.L. deține o clădire cu o suprafață net închiriabilă de 4.801 mp, din care 3.227 mp reprezentați de depozitul logistic și 1.574 mp destinați birourilor, și terenul aferent cu o suprafață de 14.807 mp, localizate în Otopeni, Ilfov.

NEPI Rockcastle semnase în decembrie anul trecut un contract de vânzare-cumpărare a firmei Otopeni Warehouse and Logistics, care deține un depozit în Otopeni. Cumpărătorul este River Property, iar luna trecută s-a finalizat transferul părților, potrivit datelor consultate de Economica.net din Monitorul Oficial.

River Property este deținută de Ismail Coskun (20%), cel mai mare acționar, care deține și 60% din Suvari Ro, prin care sunt comercializate articole de îmbrăcăminte în magazinele cu același nume, potrivit datelor consultate în platforma Termene.ro. Suvari RO a avut în 2022 o cifră de afaceri de 5,6 milioane de lei și 21 de angajați.

„Otopeni Warehouse and Logistics S.R.L. deține o clădire cu o suprafață net închiriabilă de 4.801 mp, din care 3.227 mp reprezentați de depozitul logistic și 1.574 mp destinați birourilor, și terenul aferent cu o suprafață de 14.807 mp, localizate în Otopeni, Ilfov. Valoarea de vânzare a proprietății a fost de 5,75 de milioane de euro. Tranzacția vizează doar depozitul din Otopeni”, au transmis reprezentanții NEPI Rockcastle la solicitarea Economica.net. 

Vânzarea acestei proprietăți nu făcea parte din portofoliul strategic de dezvoltare al grupului, care se concentrează pe dezvoltarea și administrarea de centre comerciale. Această proprietate, alături de un depozit de 23.000 de mp la Râșnov, județul Brașov, sunt singurele proprietăți logistice pe care grupul le-a deținut în România.

În 2022, valoarea depozitului din Otopeni a fost de 5,3 milioane de euro, era închiriat în proporție de 99% și genera venituri din chirii de 600.o00 de euro. Depozitul din Râșnov valora 13,2 milioane de euro, era închiriat în proporție de 97% și genera venituri din chirii de 1,4 milioane de euro.

Profit de 476 de milioane de euro în 2023 pentru NEPI Rockcastle

Dezvoltatorul a încheiat 2023 cu un record în ceea ce privește câștigurile distribuibile per acțiune, de 56,97 de eurocenți per acțiune, cu 9,3% mai mare decât anul precedent.

Venitul net operațional a fost de 491 de milioane de euro, în creștere cu 21% față de 2022. Această creștere a fost generată și de achizițiile de la finele anului 2022.

Gradul de îndatorare s-a redus la 32,2%, sub gradul estimat anul trecut, de 35%. La finele anului trecut, NEPI Rockcastle avea lichidități disponibile în valoare de 909 milioane de euro, inclusiv 339 de milioane de euro cash și 570 de milioane de euro în facilități de credit neaccesate.

Pentru acest an, dezvoltatorul are un plan de investiții de 178 de milioane de euro, atât în proiectele aflate în desfășurare, cât și în unele noi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!