21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

IT & E-commerce – China elaborează reguli pentru utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

China intenționează să restricționeze utilizarea de către companii a tehnologiei de recunoaștere facială în favoarea metodelor de identificare personală non-biometrică, conform proiectului de reguli de la Administrația Cyberspace, publicat marți.

Politica Chinei vine după ce companiile au ajutat autoritățile chineze să folosească recunoașterea facială și inteligența artificială pentru a viza minoritatea musulmană uigură din țară.

În SUA, un sistem de recunoaștere facială a împiedicat o femeie să intre la Radio City Music Hall la sfârșitul anului trecut, deoarece operatorul său, Madison Square Garden Entertainment, a declarat că este avocatul unei firme implicate în litigii împotriva companiei.

China intenționează să restricționeze utilizarea de către companii a tehnologiei de recunoaștere facială în favoarea metodelor de identificare personală non-biometrică, conform proiectului de reguli de la Administrația Cyberspace, publicat marți.

Politica propusă necesită consimțământul individual și un scop specific pentru utilizarea recunoașterii faciale.

„Dacă există tehnologie de verificare non-biometrică pentru atingerea unui scop similar sau cerințe de afaceri, acele metode de verificare non-biometrică ar trebui să fie preferate”, se spune în proiectul în chineză, tradus de CNBC.

Cu toate acestea, consimțământul individual nu este necesar pentru anumite situații administrative, pe care proiectul nu le-a specificat. Dacă se utilizează recunoașterea facială, normele propuse încurajează utilizarea sistemelor naționale.

Instalarea echipamentelor de colectare a imaginilor și de identificare personală în locuri publice ar trebui să aibă loc în scopul menținerii siguranței publice, se arată în proiectul de reguli, menționând că este necesară o semnalizare clară.

Politica Chinei vine după ce companiile au ajutat autoritățile chineze să folosească recunoașterea facială și inteligența artificială pentru a viza minoritatea musulmană uigură din țară. Ministerul Afacerilor Externe al Chinei a declarat la acea vreme pentru CNBC că produsele tehnologice moderne și big data sunt folosite pentru „îmbunătățirea managementului social” și a respins acuzațiile ca fiind „pură calomnie”.

Recunoașterea facială este, de asemenea, implementată de sistemele de supraveghere din alte țări.

În SUA, un sistem de recunoaștere facială a împiedicat o femeie să intre la Radio City Music Hall la sfârșitul anului trecut, deoarece operatorul său, Madison Square Garden Entertainment, a declarat că este avocatul unei firme implicate în litigii împotriva companiei.

Cum este testată recunoașterea facială

Companiile din China au experimentat utilizarea recunoașterii faciale pentru plata la magazinele universale.

Unele complexe de apartamente au instalat sisteme de recunoaștere facială pentru a permite chiriașilor să intre doar prin scanarea fețelor lor. Unele turnichete de metrou din Beijing au instalat ceea ce par a fi scanere de recunoaștere facială.

În gările de mare viteză, deținătorii de legitimații pot pur și simplu să-și gliseze cărțile de identitate legate de bilet pentru a intra în gară și peron – uneori cu ajutorul recunoașterii faciale.

Unde poate fi restricționată tehnologia

Aeroporturile, hotelurile, gările, băncile, stadioanele, sălile de expoziție și alte unități de afaceri nu ar trebui să utilizeze recunoașterea facială pentru a verifica identitatea personală, cu excepția cazului în care este cerut de lege, a spus Administrația Cyberspace din China în regulile propuse.

Proiectul nu a specificat cerințele legii, dar a spus că firmele nu ar trebui să solicite oamenilor să folosească recunoașterea facială pentru a primi servicii mai bune.

Cei care dețin clădiri nu pot folosi recunoașterea facială ca singura modalitate prin care oamenii pot intra sau ieși, se arată în proiect, menționând că dacă persoanele nu sunt de acord cu recunoașterea facială, conducerea ar trebui să ofere alte metode „rezonabile și convenabile”.

Camerele de hotel, băile publice, vestiarele și băile nu trebuie să instaleze echipamente pentru colectarea imaginilor sau a informațiilor personale, se arată în regulile propuse.

Proiectul este deschis pentru comentarii publice până pe 7 septembrie.

Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare a securității cibernetice,  din ce în ce mai puternică din China, a lansat proiecte de reguli pentru restricționarea timpului de utilizare a telefonului minorilor și pentru creșterea cerințelor de protecție a datelor personale. Regulile propuse sunt deschise comentariilor publice.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!