15 C
București
joi, septembrie 19, 2024

IT & E-commerce – Compania Huawei – pregătită să lanseze un nou cip AI pentru a concura Nvidia, pe fondul sancțiunilor americane – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Huawei le-a spus potențialilor clienți că viitorul său procesor, Ascend 910C, este la fel de bun ca H100 de la Nvidia, conform WSJ, citând persoane familiare cu această chestiune.

În 2022, autoritățile de reglementare americane au impus restricții asupra Nvidia pentru a împiedica firma să vândă cipuri AI, inclusiv H100, în China, invocând probleme de securitate națională.

Clienții potențiali, inclusiv firmele chineze de internet și furnizorii de telecomunicații, testează deja cipul Ascend 910C, se arată în raport, adăugând că ByteDance, părintele TikTok, Baidu și China Mobile se numără printre cei aflați în discuții inițiale pentru achiziționarea acestuia.

  • Huawei se pregătește să lanseze un nou cip de inteligență artificială pentru a concura cu H100 de la Nvidia, pe fondul sancțiunilor americane menite să limiteze progresele sale tehnologice, a anunțat The Wall Street Journal.

  • Clienții potențiali au început deja să testeze cipul, Ascend 910C.

  • ByteDance, părintele TikTok, Baidu și China Mobile se numără printre cei care se află în primele discuții pentru a-l achiziționa, se arată în raport.

Gigantul tehnologic chinez Huawei este pregătit să provoace Nvidia
cu un nou cip de inteligență artificială, pe fondul sancțiunilor SUA care au încercat să frâneze progresul tehnologic al gigantului tehnologic chinez, potrivit unui raport Wall Street Journal, citat de CNBC. 

Huawei le-a spus potențialilor clienți că viitorul său procesor, Ascend 910C, este la fel de bun ca H100 de la Nvidia, conform WSJ, citând persoane familiare cu această chestiune. Huawei vizează livrări încă din octombrie.

În 2022, autoritățile de reglementare americane au impus restricții asupra Nvidia pentru a împiedica firma să vândă cipuri AI, inclusiv H100, în China, invocând probleme de securitate națională.

Clienții potențiali, inclusiv firmele chineze de internet și furnizorii de telecomunicații, testează deja cipul Ascend 910C, se arată în raport, adăugând că ByteDance, părintele TikTok, Baidu și China Mobile se numără printre cei aflați în discuții inițiale pentru achiziționarea acestuia.

Cu toate acestea, Huawei se confruntă cu întârzieri în producția cipurilor sale actuale, a declarat WSJ, adăugând că firma se confruntă, de asemenea, cu perspectiva unor noi restricții americane care ar putea afecta capacitatea sa de a obține componente pentru mașini și cipuri de memorie pentru AI.

Acesta este cel mai recent semn al capacității Huawei de a lupta împotriva eforturilor americane care vizează restricționarea accesului său la tehnologii avansate.

Anul trecut, o analiză a smartphone-ului Huawei Mate 60 Pro a dezvăluit un cip fabricat de SMIC, cel mai mare producător de cipuri din China, care părea să suporte 5G, în ciuda sancțiunilor americane care au încercat să îndepărteze gigantul tehnologic chinez de această tehnologie.

O revigorare a afacerilor de consum ale Huawei, care includ smartphone-uri și laptopuri, reprezintă o provocare pentru Apple în China, una dintre cele mai mari piețe ale companiei. Apple a fost scoasă de pe lista primilor cinci vânzători de smartphone-uri din China în al doilea trimestru, pe măsură ce concurența din partea mărcilor naționale precum Huawei s-a intensificat, potrivit unui raport Canalys.

Huawei a fost în centrul sancțiunilor americane menite să securizeze rețelele și lanțurile de aprovizionare din SUA.

În 2018, SUA a interzis agențiilor sale să folosească echipamente sau servicii Huawei.

Huawei a fost apoi plasată pe o listă neagră comercială a SUA în 2019, care a interzis firmelor americane să vândă tehnologie – inclusiv cipuri 5G – gigantului tehnologic chinez. În 2020, SUA au înăsprit restricțiile privind cipurile pentru Huawei, cerând producătorilor străini care utilizează echipamente americane de fabricare a cipurilor să obțină o licență pentru a vinde semiconductori către Huawei.

În luna mai, SUA au revocat unele licențe, inclusiv pe cele ale Intel și Qualcomm, pentru a vinde cipuri către Huawei, afirmând că a luat această măsură pentru a proteja securitatea națională și interesele de politică externă.

China își intensifică eforturile de a-și stimula industria internă de cipuri și a investit 344 de miliarde de yuani chinezi (47,5 miliarde de dolari) într-un al treilea fond pentru cipuri menit să consolideze sectorul său tehnologic.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!