Grupul Orange România a realizat, în intervalul ianuarie – martie, o cifră de afaceri consolidată în valoare de 383 de milioane de euro[i], în scădere cu 0,7% față de T1 2022. Rezultatele trimestrului reflectă creșterea vânzărilor de echipamente și ale serviciilor de fibră optică, dar și diminuarea veniturilor pe fondul reducerii ratelor de terminație și al declinului structural al unor servicii care nu mai răspund nevoilor pieței, potrivit unui comunicat.
La 31 martie 2023, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,9 milioane de clienți[ii], internet fix în bandă largă către 1,2 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,3 milioane de clienți.
”Reziliența a caracterizat rezultatele noastre din primul trimestru al anului 2023, perioadă în care ne-am îndreptat investițiile spre zona de rețea, inovație și digitalizare, cu accent pe extinderea rețelei de internet de mare viteză și TV prin fibră optică. Deși economia globală trece printr-o perioadă dificilă, resimțită și în modul de consum al clienților, ne bucurăm că am putut să le oferim acestora servicii de calitate, prin care să le îmbunătățim experiența de utilizare în ecosistemul nostru. Vom continua să susținem dezvoltarea digitală a României, obiectiv prioritar pentru companie, și să contribuim la crearea unei societăți digitale durabile și incluzive, vitală pentru noi, dar și pentru generația de mâine. Mulțumesc întregii echipe Orange pentru toate eforturile depuse!”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.
Eforturile de extindere a rețelei Orange mobile și fixe au continuat în primele 3 luni ale anului: acoperirea 4G a ajuns la 98,71% din populație, în timp ce acoperirea 4G+ a atins 80,87% din populație, prin extinderea serviciilor în 143 de noi localități urbane și rurale. În ceea ce privește rețeaua 5G, din acest trimestru Arad și Sibiu beneficiază de acoperire 100%, numărul total al orașelor cu conectivitate 5G ajungând la 28. Tot în acest trimestru, 218 noi localități au primit acces la cele mai performante servicii de internet de mare viteză și TV prin fibră optică.
Pentru Orange Money, aplicația de servicii financiare digitale, T1 2023 a însemnat un total de 1,6 milioane de tranzacții ce au reconfirmat profilul digital al clienților. Dintre acestea, atât tranzacțiile online, cât și cele cu dispozitive mobile au crescut cu aproape 30% față de aceeași perioadă a anului 2022.
- Cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa a raportat în primul trimestru o creştere cu 0,5% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL) pe o bază comparabilă, la 2,59 miliarde de euro
Orange şi-a confirmat miercuri obiectivele financiare din 2023, după ce a raportat un profit trimestrial în linie cu aşteptările analiştilor, în urma creşterii din Africa şi Orientul Mijlociu şi a majorării preţurilor în Europa, transmite Reuters.
Cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa a raportat în primul trimestru o creştere cu 0,5% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL) pe o bază comparabilă, la 2,59 miliarde de euro (2,84 miliarde de dolari), în linie cu aşteptările analiştilor: 2,59 miliarde de euro.
Orange, care operează în 26 de ţări, a majorat preţurile în Europa pentru a compensa inflaţia ridicată.
Veniturile au urcat cu 1,3%, la 10,62 miliarde de euro, în linie cu previziunile analiştilor, de 10,6 miliarde de euro.
Ca parte a planului de redresare a afacerii, Orange a început negocieri cu sindicatele pentru un acord de plecări voluntare ce vizează aproximativ 670 de angajaţi din Franţa.
Orange a confirmat ţintele anuale, inclusiv o creştere uşoară a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL), şi flux de numerar din activităţile de telecomunicaţii de cel puţin 3,5 miliarde de euro.
[i] Perimetrul de consolidare al grupului de companii conține Orange România, Orange Romania Communications și Orange Money.
[ii] Clienții sunt considerați RGU – unități generatoare de venituri, iar baza de clienți este consolidată.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).