16 C
București
joi, mai 23, 2024

IT & E-commerce – Ministrul Digitalizării: Creşterea colectării TVA, estimată între 0,9 şi 1%, folosind instrumente de inteligenţă artificială – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat, în 26 septembrie, draftul strategiei României de inteligenţă artificială, în prezent aflându-se în consultare publică, a declarat luni ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan. “Din punct de vedere al Inteligenţei Artificiale (AI), în 26 septembrie am lansat draftul strategiei României de inteligenţă artificială. Este în consultare publică

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat, în 26 septembrie, draftul strategiei României de inteligenţă artificială, în prezent aflându-se în consultare publică, a declarat luni ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

“Din punct de vedere al Inteligenţei Artificiale (AI), în 26 septembrie am lansat draftul strategiei României de inteligenţă artificială. Este în consultare publică şi pe site-ul nostru. Am făcut un eveniment public cu foarte mulţi antreprenori şi foarte multe universităţi din toată ţara. Până la jumătatea lunii noiembrie îl avem în continuare în dezbatere publică. Am primit feedback din foarte multe zone, m-aş bucura să primesc în continuare, pentru că până la finalul lunii noiembrie urmează să pregătesc draft-ul de HG şi să-l trecem prin Guvern”, a menţionat Bogdan Ivan, la conferinţa organizată de Consiliul Concurenţei, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, România ar urma să fie una dintre ţările din Uniunea Europeană care este pregătită din punct de vedere legislativ, ca reglementare, pentru a se asigura de etica utilizării inteligenţei artificiale, de respectarea drepturilor omului în folosirea inteligenţei artificiale. În acelaşi timp, aduce un cadru pentru beneficii economice concrete pentru mediu privat şi pentru cel din stat.

Referindu-se la sistemul naţional de facturare electronică, e-factura, ministrul Digitalizării a menţionat că, în ultimele trei-patru săptămâni, a lucrat “pe aceste mecanisme” împreună cu colegii săi de la Ministerul de Finanţe.

“Deja am identificat ce putem să facem pe termen foarte scurt. Mă refer în materie de zile, pentru a folosi inteligenţa artificială, ERP-uri, roboţi care procesează automat date şi le corelează pentru a avea date financiare relevante, pentru a creşte colectarea în special de TVA. Estimările sunt între 0,9 şi 1% creştere a colectării TVA, folosind instrumente de inteligenţă artificială”, a adăugat ministrul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!