35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

IT & E-commerce – Nvidia depășește Apple la capitalizarea pieței, fiind a doua cea mai valoroasă companie publică din SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Nvidia a atins, de asemenea, miercuri, un reper de capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari, după ce acțiunile au crescut cu peste 5%.

La închiderea pieței, Nvidia avea o valoare de piață de 3,019 trilioane de dolari, comparativ cu Apple, care era de 2,99 trilioane de dolari.

Microsoft este cea mai valoroasă companie tranzacționată la bursă, cu o capitalizare de piață de 3,15 trilioane de dolari, miercuri.

Nvidia a depăşit Apple în capitalizarea bursieră miercuri, deoarece investitorii continuă să parieze pe producătorul de cipuri din spatele boom-ului inteligenței artificiale. Acum este a doua cea mai valoroasă companie publică, după Microsoft, potrivit CNBC.

Nvidia a atins, de asemenea, miercuri, un reper de capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari, după ce acțiunile au crescut cu peste 5%. La închiderea pieței, Nvidia avea o valoare de piață de 3,019 trilioane de dolari, comparativ cu Apple, care era de 2,99 trilioane de dolari. Microsoft este cea mai valoroasă companie tranzacționată la bursă, cu o capitalizare de piață de 3,15 trilioane de dolari, miercuri.

Acțiunile Nvidia au crescut cu mai mult de 24% de când compania a raportat câștigurile din primul trimestru în mai și are o perioadă de creştere de anul trecut. Compania are o cotă de piață estimată la 80% în cipurile AI pentru centrele de date, care atrag miliarde de dolari în cheltuieli de la marii furnizori de cloud.

Investitorii sunt încrezători că majorarea uriașă a vânzărilor Nvidia către o mână de companii de cloud poate persista. Pentru cel mai recent trimestru, veniturile din activitatea de centre de date, care includ vânzările sale de GPU, au crescut cu 427% față de anul anterior, fiind de 22,6 miliarde de dolari, aproximativ 86% din vânzările totale ale companiei.

Între timp, acțiunile Apple au crescut cu doar aproximativ 5% în acest an, deoarece creșterea vânzărilor producătorului de iPhone a stagnat în ultimele luni. În cel mai recent raport trimestrial al veniturilor, Apple a declarat că vânzările totale au scăzut cu 4%, iar vânzările de iPhone au scăzut cu 10% față de perioada de anul trecut. Apple se confruntă cu întrebări strategice și probleme legate de cererea din China, producție și reacții mixte la noul său set de căști de realitate virtuală, Vision Pro.

Apple a fost prima companie care a atins o capitalizare de piață de 1 trilion, respectiv 2 trilioane de dolari. A deținut mult timp titlul de cea mai valoroasă companie din SUA, dar a fost depăşită de Microsoft la începutul acestui an. Microsoft a beneficiat, de asemenea, de cererea investitorilor pentru infrastructura AI.

Nvidia a fost mai volatilă ca acţiune decât Apple. Fondată în 1991, compania viza în primul rând jocurile, vânzând hardware pentru a juca jocuri 3D pe computer. Recent, a vândut cipuri de minerit criptomonede și servicii de abonament în cloud.

Acțiunile Nvidia au devenit interesante pe măsură ce afacerea sa AI s-a dezvoltat, crescând cu peste 3.290% în ultimii cinci ani.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!