32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

IT & E-commerce – Taiwan: Mesaj oficial de alertă pe telefoane după lansarea unui satelit chinez – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

China a lansat un satelit care a survolat spaţiul aerian sudic”, potrivit alertei în chineză apărute automat pe ecranele telefoanelor la scurt timp după ora 15.00 (7.00 GMT), chemând populaţia să “aibă grijă”.

Mesajul a provocat iniţial confuzie, deoarece traducerea în limba engleză se referea la un “survol de rachetă în spaţiul aerian al Taiwanului”.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul de externe Joseph Wu s-a arătat mai liniştitor, spunând că lansarea satelitului ar putea cauza căderi de “resturi” pe insulă.

Un mesaj oficial de alertă a fost lansat marţi de preşedinţia taiwaneză pe telefoanele din insulă, după lansarea unui satelit de către China şi cu patru zile înainte de alegeri prezidenţiale cruciale în Taiwan, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

“China a lansat un satelit care a survolat spaţiul aerian sudic”, potrivit alertei în chineză apărute automat pe ecranele telefoanelor la scurt timp după ora 15.00 (7.00 GMT), chemând populaţia să “aibă grijă”.

Mesajul a provocat iniţial confuzie, deoarece traducerea în limba engleză se referea la un “survol de rachetă în spaţiul aerian al Taiwanului”.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul de externe Joseph Wu s-a arătat mai liniştitor, spunând că lansarea satelitului ar putea cauza căderi de “resturi” pe insulă.

“De aceea, centrul nostru naţional lansează acest tip de alertă, asta s-a mai întâmplat”, a asigurat el.

“În mai multe rânduri, China a lansat sateliţi peste Taiwan şi am putut să-i detectăm şi să înţelegem că aceste rachete (asigurând plasarea pe orbită a satelitului) zburau de fapt foarte sus şi nu ar trebui să provoace daune Taiwanului”, a adăugat ministrul.

Lansarea satelitului dedicat observării spaţiului a fost anunţată de televiziunea de stat chineză CCTV, care a calificat operaţiunea drept “un succes”.

Satelitul numit Einstein Probe (EP), care foloseşte o nouă tehnologie de detectare a razelor X, a fost lansat la ora 15.03 (7.03 GMT) din sud-vestul ţării, a declarat agenţia oficială de presă China Nouă, notează AFP.

Candidatul favorit la alegerile prezidenţiale, vicepreşedintele în exerciţiu Lai-Ching-te, a acuzat marţi Beijingul că încearcă să influenţeze prin “toate mijloacele” scrutinul, al cărui rezultat va fi crucial pentru relaţiile dintre insulă şi China.

Beijingul îşi desfăşoară în mod regulat forţa militară trimiţând avioane de luptă, drone de recunoaştere şi nave de război în jurul insulei.

În această săptămână, patru baloane chineze au traversat linia mediană care separă insula autonomă de China, potrivit Ministerului Apărării din Taiwan, în timp ce 10 avioane şi patru nave de război au fost de asemenea detectate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!