23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Agribusiness – Crescătorii de vaci din cooperative își construiesc propria fabrică de lapte pentru a concura cu multinaționalele – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Anul viitor, în Satu Mare, se va construi încă o unitate de procesare a laptelui care va ambala lapte și lapte pasteurizat.

Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Taurin – BOVICOOP, ce include peste 17 coo pe rative și mai bine de 600 de fermieri din Transilvania, a decis să intre pe piața produselor lactate prin lansarea brandului Naturlact.

„În Satu Mare, pe o linie de finanţare va apărea de la anul o fabrică de procesare unde va putea fi ambalat lapte, lapte pasteurizat, care poate deservi cantităţi impresionante.

O nouă fabrică de procesare a laptelui se va deschide în România. Anul viitor, în Satu Mare, se va construi încă o unitate de procesare a laptelui care va ambala lapte și lapte pasteurizat. De această deschidere vor beneficia mai multe cooperative agricole, membre ale Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Taurin- BOVICOOP, care au decis să își lanseze propriul brand pe piață, Naturlact.

Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Taurin – BOVICOOP, ce include peste 17 coo­pe­rative și mai bine de 600 de fermieri din Transilvania, a decis să intre pe piața produselor lactate prin lansarea brandului Naturlact. Prin această inițiativă, fermierii vor concura cu nume mari de pe piața lactatelor, precum Danone, Napolact, Olympus, Hochland, Albalact. Acest lucru va fi posibil și datorită noii fabrici care se va construi anul viitor, potrivit .

Brandul fermierilor din Transilvania, „Naturlact”  

Fabrica va beneficia de fonduri europene

Se așteaptă ca, în curând, în Satu Mare, să se construiască o fabrică de procesare care va ambala laptele. Aceasta va avea rolul de a ambala cantități mari de lapte, fiind un sprijin considerabil pentru producătorii de lapte din zonă.

Citește și:

„În Satu Mare, pe o linie de finanţare va apărea de la anul o fabrică de procesare unde va putea fi ambalat lapte, lapte pasteurizat, care poate deservi cantităţi impresionante. Va fi o fabrică de procesare mare“, a spus Iasmina Blidar, directorul executiv BOVICOOP.

Iasmina Blidar a argumentat că crearea unui brand a fost motivată de cantitățile uriașe pe care le strâng zilnic de la fermieri, circa 140.000 de litri.

„Am conştientizat că din această cantitate mare de lapte, o parte ar putea fi valorificată în produs finit. (…) Am înfiinţat de curând, la sfârşitul anului trecut, o cooperativă de grad trei cu rol economic, care urmăreşte să aducă pe piaţa produselor lactate un nou brand, Naturlact. Este brandul fermierilor asociaţi în cooperative. Ştim că vom intra pe o piaţă saturată de produse lactate, dar încercăm să găsim o nişă în avantajul nostru”, a explicat Blidar.

Citește și:

Sectorul laptelui din România are probleme legate de scumpirea în lanț a resurselor, precum energia, îngrășămintele și furajele pentru animale. Cu toate acestea, cooperativele au speranța că vor găsi o nișă pe piața lactatelor și vor atrage consumatorii cu produsele lor sub brandul „Naturlact”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!