23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Banking & Servicii financiare – Visual Fan propune acţionarilor acordarea de dividende în valoare de patru milioane de lei, cu un randament net de aproximativ 4% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Visual Fan SA, deținătoarea brandului Allview și companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW, anunță întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 26 iulie, care va avea pe ordinea de zi distribuirea unor dividende în valoare de patru milioane de lei, din profitul anului 2023, potrivit unui comunicat.

Propunerea companiei constă în repartizarea a aproximativ 88% din profitul net de 4,45 milioane lei obținut în anul 2023, respectiv suma de 4 milioane lei, sub formă de dividende.

Valoarea dividendului brut, cu data plății 23 august 2024, este de 0,60 lei/acțiune și acesta conferă investitorilor un randament net de aproximativ 4%, prin raportarea la prețul de 15 lei/acțiune.

Visual Fan SA, deținătoarea brandului Allview și companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW, anunță întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 26 iulie, care va avea pe ordinea de zi distribuirea unor dividende în valoare de patru milioane de lei, din profitul anului 2023, potrivit unui comunicat. Compania Visual Fan este evaluată la aproximativ 100 milioane de lei, după o apreciere de peste 52% pe acţiuni în ultimul an, se mai arată în comunicat.

Propunerea companiei constă în repartizarea a aproximativ 88% din profitul net de 4,45 milioane lei obținut în anul 2023, respectiv suma de 4 milioane lei, sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut, cu data plății 23 august 2024, este de 0,60 lei/acțiune și acesta conferă investitorilor un randament net de aproximativ 4%, prin raportarea la prețul de 15 lei/acțiune.

Acționarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistrați în registrul acționarilor emitentului ALW, la data de 16 august 2023 (implicit data ex-dividend este 14 august). Plata dividendelor către acționari se va efectua începând cu data de 23 august 2024.

Visual Fan S.A. a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 108 milioane lei, în creștere cu peste 25% față de anul anterior și un profit net de 4,3 milioane lei, reprezentând un procent de 4,01% din cifra de afaceri, cu o creștere semnificativă față de anul 2022.

„Decizia de acordare a dividendelor reflectă dorința noastră de a recompensa încrederea investitorilor în compania pe care am dezvoltat-o în cei peste 20 de ani de activitate. Totodată, este și un semn de recunoștință în fața susținerii celor care au achiziționat acțiunile ALW în cei trei ani de la listare și a celor care încă le dețin. Pentru anul 2024, direcția noastră strategică se axează pe sustenabilitate, inovație și utilizarea tehnologiilor avansate. Avem în curs de implementare numeroase proiecte prin care ne-am angajat să reducem amprenta de carbon și care ne vor aduce nouă și generațiilor următoare un viitor mai verde, iar inovația rămâne pilonul central al strategiei noastre de creștere. Investim constant în cercetare și dezvoltare pentru a aduce pe piață produse și soluții de top, care răspund nevoilor în continuă schimbare ale clienților noștri. În acest context, integrarea inteligenței artificiale (AI) în proiectele noastre viitoare reprezintă o prioritate, prin care vom aduce eficiență și personalizare la un nivel superior., a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA.

Visual Fan S.A. a fost listată la BVB începând cu anul 2021. Acţiunile ALW se tranzacționează pe piaţa AeRO începând cu data de 26 iulie 2021, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acestea fac parte din componenţa indicelui BVB, BETAeRO.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!