-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Agribusiness – Daniel Buda: Decizia Comisiei Europene de a refuza restricţiile la importurile de cereale din Ucraina va duce la crearea unor sentimente anti-ucrainene în Europa – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Decizia Comisiei Europene de a refuza restricţiile la importurile de cereale din Ucraina va duce la crearea unor sentimente anti-ucrainene în Europa, în special din partea fermierilor, consideră europarlamentarul Daniel Buda. Comisia Europeană a anunţat vineri că a pus punct interdicţiei introduse de cinci state membre UE cu privire la importurile de cereale ucrainene, în

Decizia Comisiei Europene de a refuza restricţiile la importurile de cereale din Ucraina va duce la crearea unor sentimente anti-ucrainene în Europa, în special din partea fermierilor, consideră europarlamentarul Daniel Buda.

Comisia Europeană a anunţat vineri că a pus punct interdicţiei introduse de cinci state membre UE cu privire la importurile de cereale ucrainene, în schimbul unor angajamente ale Kievului că va lua măsuri pentru a controla afluxul de cereale spre ţările vecine, informează executivul comunitar.

Daniel Buda a scris: “Este inexplicabilă decizia Comisiei Europene de a refuza restricţiile la importurile de cereale din Ucraina. Acest lucru va duce la crearea unor sentimente anti-ucrainene în Europa, în special din partea fermierilor.

În acest context Comisia Europeană trebuie să aloce resurse financiare noi pentru a compensa pierderile de venit.

Autoritățile naționale trebuie să întărească controalele la frontieră, astfel încât fiecărui contingent ajuns în România să îi fie verificate calitatea și reziduurile de substanțe chimice, în condițiile în care Ucraina folosește o serie de substanțe fie interzise în Europa, fie în limite mult peste cele admise în Europa.

Conform surselor furnizate de către reprezentații sectorul agricol, România a pierdut peste 3 miliarde EUR doar în cazul valorificării cerealelor anului agricol 2022, la care adăugăm pierderi preliminare estimate la peste 1,3 miliarde EUR asociate, până în prezent, anului 2023 – din cauza perturbării pieței regionale a cerealelor.

În același timp, atât Comisia Europeană, cât și autoritățile din România trebuie să privească cu maximă atenție la măsurile asumate de Ucraina pentru limitarea exportului de cereale, astfel încât sa nu fie perturbate și mai tare piețele europene”.

Polonia, Ungaria, Slovacia au anunţat că vor introduce interdicții proprii asupra cerealelor din Ucraina, iar România a spus că va aștepta ca Ucraina să-și prezinte planul de prevenire a creșterii exporturilor înainte de a decide cum să protejeze fermierii români.

Polonia, Ungaria, Slovacia vor introduce interdicții proprii asupra cerealelor din Ucraina; România aşteaptă planul de acţiune de la Ucraina

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!