13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Agribusiness – DN AGRAR, cea mai mare fermă integrată din România, și-a triplat cifra de afaceri netă în 2022, până la 151 milioane lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte de vacă, a încheiat anul 2022 cu afaceri în creștere cu peste 221% față de anul anterior, până la aproape 151 milioane de lei și un profit net de aproape 14 milioane de lei (+57% față de 2021).

Rezultatele în creștere au fost susținute de integrarea celor două ferme Lacto Agrar (decembrie 2021) și Apold (aprilie 2022), potrivit unui comunicat.

Jan Gijsbertus De Boer, Președinte al Consiliului de Administrație DN AGRAR GROUP SA: „2022 a însemnat pentru DN AGRAR listarea la bursă, în piața AeRO, și anul în care am devenit cel mai mare producător de lapte de vacă din România, în urma a două achiziții, înregistrând o creștere de peste 60% a activelor totale.

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte de vacă, a încheiat anul 2022 cu afaceri în creștere cu peste 221% față de anul anterior, până la aproape 151 milioane de lei și un profit net de aproape 14 milioane de lei (+57% față de 2021). Rezultatele în creștere au fost susținute de integrarea celor două ferme Lacto Agrar (decembrie 2021) și Apold (aprilie 2022), potrivit unui comunicat.

Jan Gijsbertus De Boer, Președinte al Consiliului de Administrație DN AGRAR GROUP SA: „2022 a însemnat pentru DN AGRAR listarea la bursă, în piața AeRO, și anul în care am devenit cel mai mare producător de lapte de vacă din România, în urma a două achiziții, înregistrând o creștere de peste 60% a activelor totale. Ne-am concentrat pe consolidarea activității Grupului, pentru o companie mai eficientă și modernă. Este anul în care am făcut cele mai mari progrese în sensul poziționării ca lider de piață, la finele anului având 11.000 de animale și o suprafață cultivată de 7.000 de ha. În paralel, am continuat proiectele de digitalizare, precum și de investiții în creșterea capacității fermelor, modernizarea instalațiilor, echipamentelor specifice activităților zootehnice, precum și în utilaje proprii. Valoarea investițiilor în anul 2022 s-a ridicat la aproximativ 70 milioane lei.”

Principalele elemente ale bilanțului și contului de profit și pierdere în 2022 față de 2021:

  • Activele totale ale DN AGRAR Group au crescut cu 60%, ajungând la 235 milioane de lei.
  • Datoriile totale au fost de 152 milioane de lei, o creștere de peste 86%, urmare a achiziției fermei DN Agrar Apold și a lucrărilor de investiție efectuate la aceeași fermă pentru creșterea capacității de producție cu 50%.
  • Capitalurile proprii au crescut cu 22%, până la aproape 80 milioane de lei, în urma majorării de capital realizate anul trecut.
  • Cifra de afaceri netă a fost de aproape 151 milioane de lei, în timp ce veniturile din exploatare au fost de peste 205 milioane de lei, pe fondul creșterii veniturilor din producția vândută.
  • Totalul cheltuielilor de exploatare a crescut cu mai mult de 237%, până la aproape 182 milioane de lei, în contextul creșterii numărului de animale direct productive în fermă și a suprafețelor lucrate pentru asigurarea necesarului de furaje, precum și achiziționarea de animale neproductive, tineret bovin și animale gestante care vor da naștere pentru prima dată și care vor produce ulterior și lapte.
  • Rezultatul din activitatea financiară a fost determinat de creșterea soldului creditelor contractate.
  • Rezultatul net obținut a fost de aproape 14 milioane de lei sau 0,08 lei pe acțiune, o majorare de aproape 57%.
  • Rata de rentabilitate a capitalurilor proprii a fost de 17,9% în 2022 față de 14,6% în 2021.

Producția zilnică de lapte în fermele DN AGRAR a ajuns în 2022 la 140.000 litri, iar cea anuală este de aproape 50 de milioane de litri. În 2022, cantitatea de lapte livrată a înregistrat o creștere de 9,4%, comparativ cu anul 2021.

Grupul DN AGRAR include 15 societăți, dintre care 4 ferme a căror activitate principală o reprezintă creșterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), producția de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar și Apold), precum și producție agricolă vegetală.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!