4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Agribusiness – Egiptul schimbă grâul din Rusia, după obiecţiile Moscovei privind preţul (Bloomberg) – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Egiptul, unul dintre cei mai mari importatori mondiali de grâu, va opta pentru aprovizionarea cu aproape o jumătate de tonă de grâu din Franţa şi Bulgaria, după ce Moscova a blocat livrarea de cereale ruseşti, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Moscova a obiectat contra tranzacţiei avantajoase, susţin sursele. Este

Egiptul, unul dintre cei mai mari importatori mondiali de grâu, va opta pentru aprovizionarea cu aproape o jumătate de tonă de grâu din Franţa şi Bulgaria, după ce Moscova a blocat livrarea de cereale ruseşti, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Moscova a obiectat contra tranzacţiei avantajoase, susţin sursele. Este a doua oară în ultimele luni când achiziţionarea de grâu rusesc de către Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt s-a confruntat cu dificultăţi, în condiţiile în care Rusia încearcă să impună un plafon de preţ neoficial.

GASC, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a convenit achiziţionarea a 480.000 tone de grâu rusesc prin negociere, a anunţat la începutul lunii Ali El-Mosilhy, ministrul responsabil cu aprovizionarea. Preţul se situa la 270 de dolari/tonă C&F (preţ şi navlu), mai scăzut decât plafonul de preţ neoficial pe care încercau atunci să-l implementeze oficialii ruşi. Câteva zile mai târziu, Egiptul a anunţat că traderul de cereale Solaris va avea opţiunea de a face aprovizionarea indiferent de origine, potrivit Agerpres.

Solaris şi Ministerul Agriculturii din Rusia nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

Porturile ruseşti de unde se transportă grâul sunt inundate după două recolte consecutive majore. Totuşi, surplusul pune presiune pe preţurile locale, determinând oficialii ruşi să impună un plafon de preţ neoficial.

Egiptul suferă în prezent de pe urma unei crize valutare după ce războiul din Ucraina a provocat o undă de şoc economiei egiptene, în condiţiile în care peste 70 de milioane dintre cei 103 de milioane de egipteni depind de programul guvernamental de subvenţionare a pâinii.

Anul trecut, Ministerul Aprovizionării din Egipt a început să cumpere grâu direct de la furnizori pentru a putea negocia preţuri mai bune în perioade de incertitudine.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!