24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Agribusiness – Europarlamentarul Daniel Buda: “Îi asigur pe fermieri de toată susținerea mea – Culoarele de solidaritate pentru cerealele ucrainene să fie folosite în adevăratul scop, pentru cei care au cu adevărat nevoie” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cerealele ucrainene trebuie să ajungă în ţările africane, acolo unde este într-adevăr nevoie, sau în ţările europene, precum Italia sau Spania, unde a existat o secetă severă; nicidecum aceste cereale nu ar trebui să pună presiune pe piaţa europeană, ne-a declarat europarlamentarul Daniel Buda, cel care a sesizat printre primii problema cerealelor ucrainene pentu fermierii români.

Prin urmare aceste cereale trebuie să ajungă în ţările africane, acolo unde este într-adevăr nevoie, sau în ţările europene, precum Italia sau Spania, unde a existat o secetă severă.

Cerealele ucrainene trebuie să ajungă în ţările africane, acolo unde este într-adevăr nevoie, sau în ţările europene, precum Italia sau Spania, unde a existat o secetă severă; nicidecum aceste cereale nu ar trebui să pună presiune pe piaţa europeană, ne-a declarat europarlamentarul Daniel Buda, cel care a sesizat printre primii problema cerealelor ucrainene pentu fermierii români.

Domnia sa ne-a explicat: “În primul rând, aș vrea să-i asigur pe fermieri de toată susținerea mea. Încă din primele momente am încercat să vin în întâmpinarea lor prin scrisori adresate președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sau prin dialoguri lungi și mai puțin “prietenoase” cu comisarul pentru agricultură.

Problema cerealelor din Ucraina poate fi relativ ușor rezolvată prin facilitarea fluxului. Culoarele de solidaritate au fost create pentru a facilita tranzitul cerealelor ucrainene spre țările din Africa. A sosit momentul ca aceste culoare să fie folosite în adevăratul scop. În regiunea Sahel, de exemplu, 18 milioane de oameni se confruntă cu fenomenul de foamete severă. Prin urmare aceste cereale trebuie să ajungă în ţările africane, acolo unde este într-adevăr nevoie, sau în ţările europene, precum Italia sau Spania, unde a existat o secetă severă. Nicidecum aceste cereale nu ar trebui sa pună presiune pe piaţa europeană.

Îl felicit de asemenea pe domnul prim-ministru Nicolae Ciucă pentru solidaritatea, sprijinul arătat fermierilor și pentru decizia de a acorda ajutor financiar suplimentar. De asemnea, apreciez intervenția domnului președinte Klaus Iohannis în discuțiile purtate cu Ursula von der Leyen, prin care a redeschis posibilitatea ca Comisia Europeană să ofere noi resurse finaciare fermierilor din România. Gestionarea corectă a fluxurilor de cereale este rezolvarea tuturor problemelor: ajutor dat Ucrainei, diminuarea fenomenului de foamete în Africa şi, nu în ultimul rând, ajutor oferit fermierilor noștri”.

Fermierii din întreaga ţară vor protesta, vineri, nemulţumiţi de ”soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”. Sute de vehicule şi utilaje agricole se vor deplasa cu viteză redusă, în coloană, în mai multe zone ale ţării.

 

Protest al fermierilor, nemulţumiţi de ”soluţia găsită de Comisia Europeană la dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Banking & Servicii financiare – CEC Bank a acordat o facilitate de credit de 112,6 milioane lei pentru spitalul oncologic din Mureş – Sinteza

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!