14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Agribusiness – Fermierul Nicu Ardeleanu a aplicat la rapiță ”rețeta” Corteva și a recoltat 5 tone/ha – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La Însurăței, hibridul PT 303 a răsplătit cu vârf și îndesat eforturile inginerilor de la Lixand Com, aducând o producție de 5 tone la hectar.

“Sămânța din hibridul PT 303 a fost tratată cu Lumiposa, insecticid tratament sămânță, care i-a protejat plantele de atacul de purici, de Phyllotreta spp și Psylliodes chrysocephala (puricele cruciferelor), din toamnă până în faza de 4 frunze, după care a fost aplicat un tratament cu un piretroid de sinteză și un îngrășământ pe bază de bor”, a completat Cătălin Stoianof.

Hibrid bun și tehnologie intensivă cu produse Corteva – sunt cele două elemente care duc la o producție spectaculoasă la rapiță. De un rezultat excelent a avut parte Nicu Ardeleanu, care lucrează teren în Brăila, în mai multe localități. La Însurăței, hibridul PT 303 a răsplătit cu vârf și îndesat eforturile inginerilor de la Lixand Com, aducând o producție de 5 tone la hectar.

Grupul de ferme al lui Nicu Ardeleanu lucrează 1.500 de hectare, aproape toate fiind irigate. La Însurăței, Lixand Com exploatează 440 de hectare, una din culturile înființate pentru acest an agricol fiind rapița. Inginerii din fermă au ales să mizeze pe hibridul PT 303 și pe o tehnologie recomandată de specialiștii Corteva.

Hibridul PT 303, din portofoliul Corteva, este binecunoscut în județul Brăila. “Acest hibrid ocupă o suprafață importantă, fiind un hibrid plastic, cu o toleranță foarte, foarte bună pe sclerotinia, pe phoma, pe alternaria, cu toleranță foarte bună la scuturare, un hibrid cu o ramificare puternică, hibrid înalt, care răspunde foarte bine atât tehnologiei intensive, dar și tehnologiei medii”, a explicat Cătălin Stoianof, reprezentant zonal Corteva în județul Brăila.

Tehnologia la rapiță recomandată de Corteva

Potențialul de producție a fost și motivul pentru care inginerii de la Lixand Com au ales PT 303. Specialiștii Corteva au recomandat o tehnologie care să înceapă chiar cu tratamentul la sămânță. Iar Lumiposa a fost alegerea ideală.

“Sămânța din hibridul PT 303 a fost tratată cu Lumiposa, insecticid tratament sămânță, care i-a protejat plantele de atacul de purici, de Phyllotreta spp și Psylliodes chrysocephala (puricele cruciferelor), din toamnă până în faza de 4 frunze, după care a fost aplicat un tratament cu un piretroid de sinteză și un îngrășământ pe bază de bor”, a completat Cătălin Stoianof.

Caracteristici Lumiposa

  • Insecticid formulat ca tratament sămânță;
  • Oferă un control excelent asupra insectelor;
  • Este singurul insecticid care conține cyantraniliprol;
  • Ajută vizibil la creșterea viguroasă a plantelor.

Dăunători țintă: Psylliodes chrysocephala, Phyllotreta, Delia radicum, Athalia rosae

În primăvară, Viorel Lazăr, inginer agronom la Lixand Com, a supravegheat aplicarea a 100 de kg de azot și a 50 kg de sulf la hectar. Apoi, a fost aplicat erbicidul Korvetto, în doză de 1 l / ha. Au fost facute și două tratamente cu insecticide. Primul a fost Inazuma, în doză de 0,2 kg / ha, înainte de înflorit.

Al doilea insecticid folosit a fost Capartis. “Este de departe cel mai bun produs pentru protejarea culturilor de rapiță, floarea-soarelui și soia. În cultura de rapiță, protejează foarte bine planta împotriva patogenilor sclerotinia, alternaria și phoma”, a spus Cătălin Stoianof.

 Caracteristici Capartis

  • Fungicid de ultimă generație cu activitate complexă;
  • Are un efect de lungă durată și aduce un spor de producție;
  • Formulare inovativă – suspensie concentrată;
  • Eficacitate excelentă împotriva sclerotinia la doza maximă;
  • Doza recomandată la rapiță: 0,6-1 l /ha.

Producție de 5 tone/ha

Toate tratamentele efectuate cu produsele Corteva și supravegheate de specialiștii companiei au pus în valoare potențialul de producție ridicat al lui PT 303. Efortul a meritat, producția fiind de 5 tone/ha.

“Echipa Corteva mă ajută în mai multe considerente prin recomandarea hibrizilor destinați tehnologiei pe care o avem noi în fermă. Promovează produse foarte bune”, a concluzionat Viorel Lazăr.Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!