11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

IT & E-commerce – Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video: Modificările la regimul microîntreprinderilor riscă să conducă la închiderea studiourilor independente. ” Deşi are o componentă de software importantă, industria jocurilor pe calculator este o industrie creativă prin excelenţă, cu riscurile mari asociate unei industrii creative” – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) critică posibila modificare a regimului microîntreprinderilor, respectiv introducerea unei cote de impozitare de 3%, precizând că o astfel de măsura ar afecta majoritatea studiourilor independente româneşti din acest sector. Studiourile independente se zbat deja să supravieţuiască pe o piaţă globală extrem de competitivă. În multe cazuri cifra

Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) critică posibila modificare a regimului microîntreprinderilor, respectiv introducerea unei cote de impozitare de 3%, precizând că o astfel de măsura ar afecta majoritatea studiourilor independente româneşti din acest sector.

Studiourile independente se zbat deja să supravieţuiască pe o piaţă globală extrem de competitivă. În multe cazuri cifra lor de afaceri este sub nivelul de 300.000 de lei. O creştere cu 2 puncte procentuale a impozitării ar însemna nu doar o creştere importantă de cost, ci chiar împingerea lor sub pragul de sustenabilitate financiară, se arată într-un comunicat al Asociaţiei.

“Deşi are o componentă de software importantă, industria jocurilor pe calculator este o industrie creativă prin excelenţă, cu produse dedicate entertainment-ului şi cu riscurile mari asociate unei industrii creative. De altfel, industria jocurilor video este vitală pentru viitorul industriilor creative în general datorită personalului cu competente multiple şi a orientării către export, o industrie ce trebuie promovată şi susţinută. Astfel, ca orice industrie ce oferă produse şi servicii creative sau culturale, e nevoie ca statul să intervină în susţinerea microîntreprinderilor din acest sector, nu în direcţia suprafiscalizării. Industria de devoltare de jocuri video din România este deja la coada listei în Europa cu privire la sprijinul oferit de către stat acestui domeniu pe cât de riscant, pe atât de lucrativ şi plin de potenţial.” a declarat Andreea Medvedovici-Per, Director Executiv RGDA.

În plus, dezvoltatorii cred că trecerea la impozit pe profit pentru microintreprinderile cu venituri de peste 300.000 lei şi 30% rentabilitate va fi o puternică lovitură pentru studiourile independente româneşti care tocmai înregistrează un relativ succes cu jocuri cu IP propriu în regim premium games.

”Jocurile premium sunt jocuri pentru care utilizatorul plăteşte la început, o singură dată, ca să  poată juca fără restricţii. Acestea sunt diferite de jocurile descărcate gratuit, dar care generează ulterior venituri pe o durată mai lungă de timp de la acelaşi utilizator. În cazul jocurilor premium, veniturile cele mai mari vin în principal la lansarea jocului, ca mai apoi studioul să supravieţuiasca şi să poată crea următorul joc (un ciclu ce durează în medie 3-5 ani) din aceste fonduri. Astfel, în cazul jocurilor premium, rata de rentabilitate de peste 30% este doar iniţială, aplicarea şi menţinerea impozitării pe profit fiind una nefundamentată şi nesustenabilă pentru acest tip de activitate”.

RGDA solicită autorităţilor menţinerea cadrului fiscal actual cu privire la regimul microintreprinderilor pentru companiile cu  activităţi de editare a jocurilor de calculator (Cod CAEN 5821).

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!