23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Agribusiness – Grupul ALCEDO își consolidează poziția pe piața autohtonă de inputuri agricole prin achiziția NATUREVO – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Încă din anul 2011, atunci când acțiunile ALCEDO au fost preluate de către Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari firme din Japonia și din lume, grupul de companii a avut constant în vedere direcții de dezvoltare strategică”, arată sursa citată.

Grupul ALCEDO reprezintă un pilon esențial în domeniul agricol românesc, fiind acum constituit din patru firme: ALCEDO, distribuitor de inputuri pentru agricultură, ALCHIMEX, cel mai mare formulator local de produse de protecție a plantelor, GEEA, agenție de publicitate și editură, și nou-venitul NATUREVO.

Din 2011, Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari companii din Japonia și din lume, a preluat acțiunile grupului ALCEDO, sporind astfel potențialul de dezvoltare.

NATUREVO, companie cu vânzări directe către fermieri, se alătură grupului ALCEDO, distribuitor național de inputuri agricole. Această achiziție marchează un moment semnificativ pentru fermierii din întreaga țară, care vor putea beneficia de o gamă extinsă de produse și servicii si de noi oportunități în cadrul industriei, potrivit unui comunicat de presă.

”Obiectivul comun al grupului ALCEDO este acela de a oferi fermierilor o gamă completă de produse si servicii, începând de la inputurile dedicate agriculturii, consultanță tehnologică, si continuând cu servicii dedicate solului si carbonului, lucru confirmat si prin achiziția NATUREVO. peste o treime dintre fermierii români utilizează soluțiile și serviciile companiei ALCEDO datorită calității și eficacității acestora. Încă din anul 2011, atunci când acțiunile ALCEDO au fost preluate de către Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari firme din Japonia și din lume, grupul de companii a avut constant în vedere direcții de dezvoltare strategică”, arată sursa citată.

Sprijinul și suportul tehnic necesar pentru optimizarea producției agricole oferite de către NATUREVO, au făcut ca brandul să devină un partener esențial în domeniul agriculturii, care astazi se alătură grupului ALCEDO.

„Pe măsură ce populația globală crește, aprovizionarea sustenabilă cu alimente devine o problemă majoră. În acest context, Comisia Europeană a anunțat o nouă strategie pentru dezvoltarea unor sisteme agricole și alimentare sustenabile, care să aibă un impact redus asupra mediului. Achiziția NATUREVO, de care suntem foarte mândri, ne ajută să ne extindem portofoliul și know-how-ul din domeniul nutriției plantelor si a îngrășămintelor de înaltă calitate. Împreună ne propunem să ne mărim amprenta în industrie prin acoperirea la nivel național cu doua echipe de specialiști, ceea ce vine la pachet cu satisfacții și provocări deopotrivă.”, susține Gabriela Rizescu, Președinte ALCEDO S.R.L.

NATUREVO este unul din cei mai importanți distribuitori din piața cu vânzări în aproximativ 1.500 de ferme din întreaga țară. Noutatea adusă de NATUREVO este accesul fermierilor la tehnologii moderne datorită conceptului său inovator de agricultură inteligentă. Acesta face referire la programele integrate pentru agricultură performantă, identificând nevoile fermierilor din România și venind în ajutorul lor cu soluții de calitate, adaptate pentru fiecare tip de cultură.

„Interesul pe care ALCEDO și, implicit, rețeaua globală Sumitomo l-a manifestat proiectului NATUREVO reprezintă o confirmare a calității produselor noastre și a viitorului pe care acestea îl au într-o industrie aflată în continuă schimbare. Intrarea NATUREVO în familia ALCEDO reprezintă un avantaj care va face ca businessul să aibă un potențial de creștere chiar mai mare decât până acum, în condițiile în care pe parcursul ultimilor ani compania s-a dezvoltat mai rapid decât piața în sine. La NATUREVO, totdeauna ne-am bazat pe oameni și vom continua în același mod.”, afirmă Cristina Miculescu, Președinte NATUREVO S.R.L.

Grupul ALCEDO – pilon esențial în agricultura românească

Grupul ALCEDO reprezintă un pilon esențial în domeniul agricol românesc, fiind acum constituit din patru firme: ALCEDO, distribuitor de inputuri pentru agricultură, ALCHIMEX, cel mai mare formulator local de produse de protecție a plantelor, GEEA, agenție de publicitate și editură, și nou-venitul NATUREVO. Încrederea oferită grupului are la bază expertiza dobândită de-a lungul anilor în industria agricolă prin implementarea cu succes a unor soluții eficiente în cadrul fermelor din diferite regiuni ale țării.

Compania ALCEDO este distribuitor național de inputuri, servicii și echipamente pentru agricultură, cu acoperire națională. ALCEDO a fost înființat în 1990 și are astăzi o echipă de profesioniști, care au crescut și s-au format odată cu businessul, ajungând printre cei mai buni specialiști din țară. Din 2011, Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari companii din Japonia și din lume, a preluat acțiunile grupului ALCEDO, sporind astfel potențialul de dezvoltare.

Fondat în 1999, NATUREVO este unul dintre cei mai de succes distribuitori de produse agricole, oferind îngrășăminte de înaltă calitate de la producători internaționali, precum și asistență tehnică pentru fermieri. Cu puțin peste 110 angajați, compania deservește peste 1.500 de ferme din această industrie. Abordarea orientată spre tehnologie le permite să ofere clienților cel mai complet și performant portofoliu de produse și servicii agricole. Scopul echipei calificate și instruite de la NATUREVO este de a oferi plusvaloare și de a contribui la creșterea randamentului culturilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!