6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Agribusiness – Guvernul pregătește banii pentru fermieri. Prima discuție pentru bugetul pe anul viitor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Coaliția de guvernare urmează să se reunească pentru a demara procesul de elaborare a legii bugetului de stat pentru anul viitor, 2024.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi, luni – 13 noiembrie, că tema bugetului de stat pe anul 2024, va fi discutată de coaliția aflată guvernare, cu prioritate.

Coaliţia de guvernare se va reuni, luni – 13 noiembrie, pentru a discuta pe tema bugetului de stat de anul viitor, ca prioritate, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Sumele ce vor fi alocate agriculturii prin bugetul Ministerului Agriculturii urmează să fie discutate în perioada viitoare. Coaliția de guvernare urmează să se reunească pentru a demara procesul de elaborare a legii bugetului de stat pentru anul viitor, 2024.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi, luni – 13 noiembrie, că tema bugetului de stat pe anul 2024, va fi discutată de coaliția aflată guvernare, cu prioritate. Șeful Executivului a subliniat, în cadrul Summitului Autorităţilor Locale din România, de la București, la care a participat, că România nu are o problemă macroeconomică.

Premierul Marcel Ciolacu a participat la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România (foto: gov.ro)

Coaliţia de guvernare se va reuni, luni – 13 noiembrie, pentru a discuta pe tema bugetului de stat de anul viitor, ca prioritate, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu. El a subliniat că pentru anul în curs cheltuielile în ceea ce priveşte Programul Anghel Saligny şi investiţiile din CNI vor fi acoperite, potrivit .

Citește și:

”Astăzi avem o coaliţie, unde vom începe cu bugetul de stat, fiindcă este cea mai mare prioritate. Nu există să nu acoperim cheltuielile în ceea ce priveşte Programul Anghel Saligny şi investiţiile din CNI anul acesta. Am început cu cofinanţarea pe exerciţiul financiar trecut, ca să o vedem odată închisă. Provocarea mea, în primul şi în primul rând, este de a veni cu un buget în acest an, astfel încât dumneavoastră să vă puteţi construi din februarie noile proiecte. Nu va confisca nimeni niciun ban din conturile administraţiei locale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a menționat că România nu are o problemă macroeconomică, ci una legată de deficit şi prioritizarea cheltuielilor.

”Nu are o problemă România cu banii. (…) România nu are o problemă macroeconomică. România are o problemă în ceea ce priveşte deficitul. Are o problemă în ceea ce priveşte prioritizarea cheltuielilor. Ăsta e adevărul! S-a cheltuit prea mult în toate direcţiile, încercând să acoperim absolut totul şi am uitat un lucru esenţial: până pe 31 decembrie închidem un exerciţiu financiar, 2016 – 2020. Asta este prioritatea administraţiei centrale şi locale şi asta este prioritatea României. Eu cred că nu putem să ne întoarcem să vorbim iarăşi de o absorbţie de 52 – 54%, parcă, a fost în ultimul exerciţiu. Trebuie să venim pentru prima oară să vorbim de o absorbţie cu 9 în faţă. Dacă nu venim cu resursele, şi am venit cu acel buffer de un miliard în trezorerie pentru a vă împrumuta, foarte mulţi primari de municipii m-au sunat şi mi-au spus „domnule, avem şi noi nevoie, fiindcă în ordonanţă noi nu avem acces”. Şi am venit cu modificarea. În acest moment am făcut un buffer de 250 de milioane şi vom continua să lucrăm pe acest mecanism, astfel încât să puteţi acoperi toate corecţiile venite prin scumpirea de materiale, să aveţi cofinanţarea de 15% asigurată. Dar, cu adevărat, trebuie un efort să vină şi din partea dumneavoastră, pentru că este un moment dificil în ceea ce priveşte, repet, a ţine balanţa între venituri şi cheltuieli”, a spus Marcel Ciolacu.

Vă reamintim că în Legea bugetului de stat se vor regăsi și resursele financiare pentru sprijinirea fermierilor. Acestea includ plăți directe sub formă de subvenții precum Ajutoarele Naționale Tranzitorii, dar și alte măsuri de sprijin așteptate de sectorul agricol precum măsuri de creditare pentru capital de lucru și investiții. De asemenea, până la finalul anului, Guvernul va stabili și ce bani vor fi alocați pentru lucrările de anul viitor în modernizarea infrastructurii de irigații.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!