-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Agribusiness – Premierul Ciolacu: Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De la acea dată, plăţile către persoanele juridice se vor putea efectua doar în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană.

În ceea ce priveşte încasările şi plăţile între o persoană juridică şi o persoană fizică, plafonul zilnic este de 5.000 lei către/de la o persoană, iar sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei...

Încasările şi plăţile cash între două persoane fizice se pot face în limita unui plafon de 10.000 lei/zi.

Situația creată de noile plafoane pentru plățile în numerar riscă să degenereze. Mai multe bănci și-ar fi anunțat clienții că urmează să majoreze comisioanele de retragere a sumelor cash, iar în urma apariției în spațiul public a acestei informații, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va lua măsuri.

Premierul României a zis că săptămâna viitoare, la Guvern, va convoca o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare! Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash. Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, a spus Marcel Ciolacu, citat de .

o persoana care plateste cu o bancnota
Plafoanele pentru plățile cash au intrat în vigoare (foto: ceccarbusinessmagazine.ro)

Noile plafoane pentru plăți cash, în vigoare de pe 11 noiembrie

Vă reamintim că o nouă ordonanțăde urgență adoptată săptămâna trecută prevede . Pvederile urmează să intre în vigoare la 15 zile de la publicarea actului normativ în Monitorul Oficial, termen care se împlinește pe 11 noiembrie. De la acea dată, plăţile către persoanele juridice se vor putea efectua doar în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană.

În ceea ce priveşte încasările şi plăţile între o persoană juridică şi o persoană fizică, plafonul zilnic este de 5.000 lei către/de la o persoană, iar sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei, la finalul programului. Încasările şi plăţile cash între două persoane fizice se pot face în limita unui plafon de 10.000 lei/zi.

Dacă nu se respectă aceste plafoane, persoanele sunt amendate cu 25% din suma încasată/plătită care depăşeşte plafonul.

Începând cu 1 ianuarie 2024, vor intra în vigoare și noi măsuri fiscale ce vizează creşterea TVA pentru anumite produse şi servicii, dar şi introducerea de noi taxe şi impozite pentru bănci şi companii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!