6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Agribusiness – Primăriile ar putea fi obligate să le răspundă fermierilor în maxim 10 zile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dacă acum perioada maximă în care o primărie poate răspunde merge până la 30 de zile, în curând acest termen ar putea devenit de numai 10 zile, indiferent dacă răspunsul este favorabil sau nu.

”Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 10 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă”, se vrea modificarea actualei legislații.

În cazul în care petiția este transferată de către o autoritate către alta, termenul de respectat este de asemenea prevăzut în proiectul de lege: ”Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, (…) de la alte autorităţi sau instituiţi publice...

Termenul în care autoritățile sunt obligate să răspundă petițiilor cetățenilor, inclusiv cele venite din partea fermierilor, s-ar putea scurta. Dacă acum perioada maximă în care o primărie poate răspunde merge până la 30 de zile, în curând acest termen ar putea devenit de numai 10 zile, indiferent dacă răspunsul este favorabil sau nu.

Un proiect de lege depus în Parlament de mai mulți parlamentari ai PNL vizează modificarea Ordonanţei nr.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor. Inițiativa are în vedere reducerea timpului pentru soluționarea cererilor venite din partea cetățenilor.

”Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 10 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă”, se vrea modificarea actualei legislații.

În cazul în care petiția este transferată de către o autoritate către alta, termenul de respectat este de asemenea prevăzut în proiectul de lege: ”Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, (…) de la alte autorităţi sau instituiţi publice, termenul de 10 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă”, se mai precizează în proiectul aflat în consultare publică și care va intra în toamna aceasta în procedură legislativă.

Termenul pentru răspunsul la o petiție poate fi prelungit

Termenul pentru răspuns poate fi prelungit

În cazuri speciale, termenul va putea fi prelungit. ”În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o informare şi o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul (…) cu cel mult 10 zile, iar în domeniul energiei şi gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 15 de zile, cu notificarea prealabilă a patentului”, se mai arată în inițiativa legislativă.

Noile prevederi privind termenul de răspuns la petiții ar putea intra în vigoare până la finalul anului sau la începutul anului viitor dacă procedura legislativă decurge fără probleme. Pentru a intra în vigoare noile termene, inițiativa trebuie să treacă de Senat, să fie dezbătută și votată de Camera Deputaților, iar apoi să fie promulgată ca lege de către Președintele Iohannis.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!