-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Fonduri Europene – Avizele pentru accesarea fondurilor europene vor fi emise de DAJ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Timpul este deosebit de prețios pentru lucrătorii pământului, astfel că obținerea avizelor pentru proiectele agricole cu fonduri europene într-un singur loc, fără drumuri de la o instituție la alta, reprezintă o măsură utilă fermierilor – spune deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu, care susține inițiativa ministrului Agriculturii – Florin Barbu.

În acest moment, strângerea documentelor necesare pentru implementarea unui proiect cu fonduri europene presupune mai multe drumuri și timp, resurse de care fermierii au nevoie pentru alte activități.

În acest moment, fermierii consumă mult timp și fac multe drumuri pentru a obține avizele necesare implementării unui proiect bazat pe fonduri europene.

Timpul este deosebit de prețios pentru lucrătorii pământului, astfel că obținerea avizelor pentru proiectele agricole cu fonduri europene într-un singur loc, fără drumuri de la o instituție la alta, reprezintă o măsură utilă fermierilor – spune deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu, care susține inițiativa ministrului Agriculturii – Florin Barbu.

În acest moment, strângerea documentelor necesare pentru implementarea unui proiect cu fonduri europene presupune mai multe drumuri și timp, resurse de care fermierii au nevoie pentru alte activități. Ministrul Agriculturii va ușura munca agricultorilor care, în viitor, vor merge la o singură instituție pentru avizele de care au nevoie, a relatat .

Marian Țachianu, deputat PSD

Toate avizele pentru fonduri europene, emise de o singură instituție

Obținerea avizelor pentru proiectele din agricultură cu fonduri europene doar de la ar putea fi posibilă pentru fermieri. Această măsură a fost încurajată de deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu, care salută inițiativa lui Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

„Comasarea tuturor acestor entități birocratice ar fi nemaipomenită. Să meargă agricultorul doritor de fonduri europene doar la Direcția Agricolă Județeană (DAJ), unde să poată rezolva rapid totul. Măsura, dacă se va aplica, este una benefică agricultorului român, care pierde foarte mult timp încurcat în birocrație și o serie de alte cerințe cărora cu greu le face față. Ca parlamentar sprijin total acest demers”, a declarat deputatul Marian Țachianu.

În acest moment, fermierii consumă mult timp și fac multe drumuri pentru a obține avizele necesare implementării unui proiect bazat pe fonduri europene. Acest scenariu ar putea fi de domeniul trecutului după ce ministrul Agriculturii a anunțat că va reorganiza Ministerul și va simplifica procedura.

„Va arăta foarte bine. Îmi doresc foarte mult ca fermierii români, când depun peoiecte pe parte de agricultură sau avizele care trebuie luate de la Ministerul Agriculturii, să fie un singur aviz. Voi comasa aproape 10 instituţii din cadrul Ministerului Agriculturii, vor fi desfinţate aproape 46 de instituţii şi 76 de ordonatori terţiali de credite şi vor cădea aproape 300 de funcţii de conducere. Economia care se va realiza va fi de aproape 50 milioane de lei pe an”, a declarat ministrul la finalul lunii trecute, la Timișoara.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!