30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Agribusiness – Programul Tomata – schimbare majoră: Fermierii vor primi o subvenție pentru fiecare solar – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

”Programul Tomata (cu 3.o00 de euro) dacă aveți un singur solar de 1000 de metri pătrați, în cazul în care aveți 3.000 de metri pătrați primiți pe fiecare 1.000 de metri pătrați câte 1.500 de euro...

Legumicultorii au susținut că noul sistem nu îi va avantaja, însă Barbu le-a explicat că, dimpotrivă, vor putea să ia mai mulți bani dacă au suprafețe ce depășesc 1.000 de metri pătrați.

Dacă ai 1.000 de metri pătrați și optezi doar pentru Tomata, iei 3.000 de euro, dacă ai 3.000 de metri pătrați și ai trei solarii divizate, vei lua câte 1.500 de euro (pe fiecare – n.r.), nu te mai limitezi la 3.000 euro pe 1.000 de metri pătrați și celelalte două mii de metri pătrați să fie nefinanțate.

Modificări anunțate de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în mijlocul legumicultorilor. Șeful de la Agricultură le-a comunicat producătorilor de legume modul în care se va face plata pentru culturile legumicole prin programul Tomata, cu o subvenție separată pentru fiecare mie de metri pătrați de solar. Schimbările urmează să fie aplicate din 2025, după ce vor fi agreate cu producătorii.

Aflat în județul Arad, ministrul Florin Barbu le-a prezentat fermierilor modul de calcul care îi va avantaja să ia o subvenție mai mare prin programul Tomata. Șeful de la Agricultură a spus că, de anul viitor, plata se va face pe mia de metri pătrați, nu per beneficiar, cum a fost până în prezent.

”Programul Tomata (cu 3.o00 de euro) dacă aveți un singur solar de 1000 de metri pătrați, în cazul în care aveți 3.000 de metri pătrați primiți pe fiecare 1.000 de metri pătrați câte 1.500 de euro, adică 4.500 de euro”, le-a spus Barbu fermierilor.

Legumicultorii au susținut că noul sistem nu îi va avantaja, însă Barbu le-a explicat că, dimpotrivă, vor putea să ia mai mulți bani dacă au suprafețe ce depășesc 1.000 de metri pătrați.

”Nu iei mai puțin, iei mai mult. Dacă ai 1.000 de metri pătrați și optezi doar pentru Tomata, iei 3.000 de euro, dacă ai 3.000 de metri pătrați și ai trei solarii divizate, vei lua câte 1.500 de euro (pe fiecare – n.r.), nu te mai limitezi la 3.000 euro pe 1.000 de metri pătrați și celelalte două mii de metri pătrați să fie nefinanțate. Atunci iei un sprijin de 1.500 pe mia de metri pătrați și te duci undeva la 4.500 pe cei 3.000 de metri pătrați”, a explicat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Prima tranșă din Tomata –  1.500 de eur0 pe fermă

Ministrul le-a reamintit legumicultorilor că în această perioadă se pot înscrie în prima etapă a programului Tomata, cea în care se acordă 1.500 de euro pentru finanțarea culturilor și la care plata se face până la finalul lunii iunie.

Florin Barbu a fost întrebat când vor fi plătiți restul de bani, iar răspunsul șefului de la Agricultură a fost că cea de-a doua tranșă din Tomata se va achita în luna septembrie. ”Cum faceți valorificarea, duceți documentele la direcțiile agricole și încasați”, le-a explicat Barbu procedura rapidă de plată.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!