30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Fonduri Europene – Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda! – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ștefan Nemeș, fermier din județul Mureș, a relatat în cadrul unui live pățania unor colegi crescători care au descoperit întâmplător cum au fost înșelați la vânzarea unor miei către achizitorii din Tulcea – Babadag...

”Ieri niște preteni de lângă Sighet (…) or vândut niște miei la băieții de la Babadag, la achizitorii de la Babadag care cumpără miei.

S-o găsit păgubiți cu sute de kile pentru că unul o vândut 50, altul încă 40, altul o vândut 70 și pe fiecare i-o ars, fiecare cum i-o prins”, a spus Ștefan Nemeș în cadrul unui live.

Un crescător de ovine trage semnalul de alarmă: achizitorii de miei măsluiesc cântarele pentru a-i păcăli pe oieri. Ștefan Nemeș, fermier din județul Mureș, a relatat în cadrul unui live pățania unor colegi crescători care au descoperit întâmplător cum au fost înșelați la vânzarea unor miei către achizitorii din Tulcea –  Babadag.

Ștefan Nemeș a arătat că măsluirea cântarelor la achizitori a ieșit la iveală când unii dintre aceștia și-au uitat la un fermier agenda cu calcule pentru mieii preluați. ”Ieri niște preteni de lângă Sighet (…) or vândut niște miei la băieții de la Babadag, la achizitorii de la Babadag care cumpără miei. Întâmplător, unul dintre ei și-o uitat agenda în care scriau mieii. Verificând agenda, băieții o descoperit că marii achizitori de la Babadag aveau telecomandă la cântar. S-o găsit păgubiți cu sute de kile pentru că unul o vândut 50, altul încă 40, altul o vândut 70 și pe fiecare i-o ars, fiecare cum i-o prins”, a spus Ștefan Nemeș în cadrul unui live.

Poliția nu le-a putut face nimic samsarilor cu cântarul măsluit

Crescătorul de ovine a făcut apel către colegii fermieri să transmită video și către alți colegi, astfel că în numai două zile a strâns peste 1.700 de distribuiri pe Facebook.

”Vă rog să distribuiți acest video în toate grupurile, să știe toți cu ce se ocupă băieții care cumpără miei de la Tulcea. O sunat la Poliția, i-o oprit poliția în Cluj, i-o adus înapoi, prea multe lucruri nu le-o putut face pentru că transferul (animalelor – n.r.) o fost făcut pe ei și asta o fost. Dar vă rog să știți ce băieții sunt, să aveți grijă, să vă cântăriți mieii înainte. E păcat că ați muncit toată iarna și primăvara și acum să dați animalele la niște escroci, să și bată joc de muncă”, a mai spus oierul.

Nemeș le-a recomandat colegilor să fie vigilenți și să și ia măsuri înainte de preda animalele, mai ales când au de-a face cu samsari care iau numai câteva zeci de animale și plătesc pe loc, la prețuri ce par foarte bune. ”Să vă verificați înainte, cântăriți pe cântarul vostru, să le verificați cântarul, nu știu, dar să găsiți o modalitate când dați mieii, să știți. (…) Care vând la camion, normal că nu e problemă, dar aștia care au cantități mai mici și vând la preț, care se dau așa de treabă și dau banii cash, banii la palmă, cum zic ei, să vadă lumea cu ce se ocupă”, a mai spus oierul maramureșean.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!