32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Agribusiness – Un producător explică metoda ”puilor galbeni” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La noi, la Avi-Top, există niște bazine de zeci de tone, din anii ’80, în care se administra bulion în hrana găinilor ouătoare, pentru a se obține un ou cu un gălbenuș intens colorat în galben”, a declarat pentru ZdI Lucian Popovici, director în cadrul companiei Avi-Top din Iași, făcând precizarea că este echidistant vizavi de acest subiect, pentru că în ferma pe care o conduce nu se produc deloc pui galbeni, ci albi, normali, spune acesta.

Ar trebui să mă bucur de răul altora, făcut de unii oameni care și-au exprimat opinii total greșite, lipsite de substrat științific din punctul meu de vedere, un specialist, care evoluează în breasla asta, a crescătorilor de păsări de 20 de ani? Vă spun că este o problemă total falsă!”, a mai spus directorul din Avi-Top.

Teoria “puiului vopsit”, lansată de fostul șef al ANPC, Horia Constantinescu, e dezmințită de producători. Aceștia precizează însă că există soluții prin care carnea puilor poate fi mai galbenă, însă în niciun caz prin proces de vopsire.

“Puii respectivi nu sunt pui vopsiți. Nu există decât în mintea unor oameni, care nu au expertiză, să spună asemenea elucubrații”, spune Lucian Popovici, director în cadrul companiei Avi-Top din Iași, informează Ziarul de Iași.

”Tehnica apariției puilor așa-ziși galbeni este o tehnică rezultată din necesități de marketing. Dacă marketingul cere pui galbeni, atunci li se oferă pui galbeni. Nu este nicio înșelare a populației sau a consumatorului practica de a administra în hrana găinilor ouătoare sau a puilor de carne diferite substanțe sau aditivi furajeri. Tehnica era din 1970, când România exporta către URSS ouă, și atunci se folosea în furajarea găinilor ouătoare bulion. La noi, la Avi-Top, există niște bazine de zeci de tone, din anii ’80, în care se administra bulion în hrana găinilor ouătoare, pentru a se obține un ou cu un gălbenuș intens colorat în galben”, a declarat pentru ZdI Lucian Popovici, director în cadrul companiei Avi-Top din Iași, făcând precizarea că este echidistant vizavi de acest subiect, pentru că în ferma pe care o conduce nu se produc deloc pui galbeni, ci albi, normali, spune acesta.

Totuși, Popovici a ținut să explice că nici la ora actuală practicile comerciale din anii 70-80 nu sunt cu mult diferite.

“La ora actuală, pentru obținerea acestor pui galbeni, ca să zicem așa, se utilizează substanțe naturale, respectiv, bulion, praf de gălbenele sau betacaroten (…) Deci nu este toxic! Nu are impact asupra sănătății omului (…) Ce atentat?! Că puii sunt de culoare galbenă? Nu este niciun atentat! Nu este nimic ilegal!

Este o practică care se întâmplă în toată lumea, nu numai în Uniunea Europeană! Nu afectează sănătatea omului. Nu sunt substanțe chimice! Nu este nicio înșelătorie a clientului. Ar trebui să mă bucur de răul altora, făcut de unii oameni care și-au exprimat opinii total greșite, lipsite de substrat științific din punctul meu de vedere, un specialist, care evoluează în breasla asta, a crescătorilor de păsări de 20 de ani? Vă spun că este o problemă total falsă!”, a mai spus directorul din Avi-Top.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!