30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Fonduri Europene – Ministrul Barbu a anunțat subvențiile APIA care se achită la sfârșitul lunii mai – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aflat într-o vizită de lucru în județul Arad, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost întrebat când se achită sprijinul cuplat pentru legume – în spații protejate și în câmp.

”La sfârșitul lui mai (se achită sprijinul cuplat din sectorul vegetal – n.r.) pentru că la sprijinul cuplat, deși toată lumea mă roagă, eu nu pot să fac plată pentru un singur sprijin cuplat.

Noi avem sprijin cuplat în legumicultură, la soia la cultură mare și toată lumea îmi cere să prelungesc cât mai mult ca să poată să arate valorificarea, să aibă facturi că la sprijinul cuplat trebuie să demonstrezi cu facturi (vânzarea producției – n.r.)”...

Subvențiile APIA care se achită la finalul lunii mai. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, le-a comunicat fermierilor care sunt subvențiile ce nu se pot plăti mai devreme de luna mai. Șeful de la Agricultură a arătat că este vorba despre sprijinul cuplat în sectorul vegetal, unde agricultorii solicită deblocarea schemelor treptat, ceea nu nu este posibil.

Aflat într-o vizită de lucru în județul Arad, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost întrebat când se achită sprijinul cuplat pentru legume – în spații protejate și în câmp.

”La sfârșitul lui mai (se achită sprijinul cuplat din sectorul vegetal – n.r.) pentru că la sprijinul cuplat, deși toată lumea mă roagă, eu nu pot să fac plată pentru un singur sprijin cuplat. Noi avem sprijin cuplat în legumicultură, la soia la cultură mare și toată lumea îmi cere să prelungesc cât mai mult ca să poată să arate valorificarea, să aibă facturi că la sprijinul cuplat trebuie să demonstrezi cu facturi (vânzarea producției – n.r.)”, le-a spus Florin Barbu fermierilor.

Ce culturi agricole primesc sprijin cuplat vegetal în acest an

Vă reamintim că, în prezent, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură achită fermierilor plățile directe aferente cererii unice depuse în 2023. La sprijinul cuplat vegetal pentru venit, sumele se achită pentru următoarele culturi agricole:

 • Soia
 • Lucernă
 • Leguminoase pentru industrializare – mazăre de grădină, fasole boabe și fasole păstăi
 • Cânepă
 • Orez
 • Sămânță de cartof
 • Hamei
 • Sfeclă de zahăr
 • Legume cultivate în câmp pentru consum în stare proaspătă sau destinate industrializării (tomate, castraveți, ardei, vinete)
 • Legume cultivate în sere și solarii (tomate, castraveți, ardei, vinete)
 • Fructe (prune, mere, cireşe, vişine, caise și piersici)
 • Semințe pentru plante furajere

In fiecare an de când a fost introdusă la APIA această subvenție conduționată de producția obținută și valorificată, plata sprijinului cuplat a început la nivel național pentru toate culturile agricole, după data de 15 mai.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!