12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Analize și Trenduri – Banca Angliei va renunţa la modelul învechit de prognoză a inflaţiei, după o revizuire a fostului preşedinte al FED, Ben Bernanke – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

* Acesta stabilește 12 recomandări – inclusiv eliminarea sistemului de prognoză „fan chart” al băncii – pe care guvernatorul BOE, Andrew Bailey, a declarat că banca s-a angajat să le implementeze.

Analiza – inițiată după criticile la adresa politicii băncii centrale pe fondul inflației în spirală – stabilește 12 recomandări pe care guvernatorul BOE, Andrew Bailey, a declarat că banca s-a angajat să le implementeze.

Graficul în evantai – care arată o serie de posibile puncte de date viitoare – a fost folosit de multă vreme de bancă pentru a prezenta distribuţia probabilităţii care stă la baza previziunilor sale de inflaţie.

*  Banca Angliei a anunțat vineri o revizuire „o dată la o generație” a previziunilor sale privind inflația, în urma unei revizuiri mult așteptate a fostului președinte al Rezervei Federale, Ben Bernanke.

* Revizuirea a fost inițiată ca răspuns la criticile legate de deficiențele din procesul recent de elaborare a politicilor băncii.

* Acesta stabilește 12 recomandări – inclusiv eliminarea sistemului de prognoză „fan chart” al băncii – pe care guvernatorul BOE, Andrew Bailey, a declarat că banca s-a angajat să le implementeze.

Banca Angliei a anunțat vineri o revizuire „o dată la o generație” a previziunilor sale privind inflația, în urma unei revizuiri mult așteptate a fostului președinte al Rezervei Federale, Ben Bernanke, scrie CNBC.

Analiza – inițiată după criticile la adresa politicii băncii centrale pe fondul inflației în spirală – stabilește 12 recomandări pe care guvernatorul BOE, Andrew Bailey, a declarat că banca s-a angajat să le implementeze.

Bailey a declarat pentru CNBC că a fost „de neprețuit” să compare perspectiva politicii americane cu a sa.

”Aceasta este o oportunitate apărută o dată la o generaţie de a ne actualiza previziunile şi de a ne asigura că sunt potrivite pentru lumea noastră mai incertă”, a spus Bailey.

Recomandările lui Bernanke sunt organizate în trei domenii cheie: îmbunătățirea infrastructurii de prognoză a băncii, sprijinirea procesului decizional în cadrul Comitetului de politică monetară (MPC) și o mai bună comunicare a riscurilor economice către public.

Prevederile includ eliminarea sistemului de prognoză ”grafic evantai” de lungă durată al băncii şi introducerea unui cadru de prognoză reînnoit.

Graficul în evantai – care arată o serie de posibile puncte de date viitoare – a fost folosit de multă vreme de bancă pentru a prezenta distribuţia probabilităţii care stă la baza previziunilor sale de inflaţie. Modelul s-a confruntat cu critici grele în ultimii ani pentru că nu a reușit să țină evidența cu precizie a presiunilor inflaționiste, iar revizuirea a concluzionat că graficele în evantai „și-au depășit utilitatea” și „ar trebui eliminate”.

Bernanke nu a recomandat previziunile în stilul FED, care au fost introduse în SUA după criza financiară globală, pentru a permite fiecărui membru să-şi traseze cursul politicii, inflaţia, PIB-ul real şi ocuparea forţei de muncă. Dar el a sugerat un nou model care reflectă mai bine opiniile diferite ale membrilor comitetului şi modul în care aşteptările inflaţioniste pot deveni ”dez-ancorate”.

El a menţionat, de asemenea, că BOE se bazează în prezent mai mult pe o prognoză centrală decât alte bănci centrale şi a spus că analiza sa ar trebui completată cu o gamă mai largă de scenarii alternative care ”ajuta publicul să înţeleagă mai bine motivele alegerii politicii”. Astfel de scenarii pot include efectele diferitelor alegeri politice sau șocuri globale neașteptate.

Sugestia a venit ca parte a unui set mai larg de recomandări cu privire la modul în care banca își poate îmbunătăți comunicarea cu publicul, își poate simplifica declarația de politică și reduce repetitivitatea.  Analiza a mai spus că banca ar trebui să meargă mai departe cu modernizarea actuală a software-ului pe care îl foloseşte pentru a gestiona şi manipula datele ca ”o prioritate înaltă”.

Analiza lui Bernanke a fost lansată vara trecută pentru a evalua eforturile băncii de a proiecta cu exactitate uriaşa creştere a inflaţiei la nivel global după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Banca a fost criticată pe scară largă pentru că este prea lentă pentru a majora ratele dobânzilor, ceea ce înseamnă că ulterior a trebuit să-şi ridice rata principală a dobânzii băncii la un maxim din ultimii 15 ani, de 5,25%.

În condițiile în care inflația scade mai repede decât anticipase MPC, unii economiști au susținut că banca comite aceeași greșeală în direcția opusă, reducând ratele prea încet.

Bernanke a adăugat că rolul său de președinte al Fed în timpul crizei financiare globale a evidențiat rolul critic al politicii monetare asupra economiei reale, dar a adăugat că revizuirea nu a făcut „nicio judecată” asupra recentelor decizii ale BOE.

„Efectele sectorului financiar asupra economiei merg dincolo de ratele dobânzilor. Credibilitatea este importantă. Asumarea riscurilor este importantă”, a spus el pentru CNBC.

El a mai spus că dificultățile de prognoză nu sunt exclusiv pentru BOE, dar a adăugat că speră ca banca să tragă lecții adecvate din această experiență.

Analiza a recomandat băncii să adopte o abordare treptată a implementării noilor măsuri, începând cu îmbunătățirea infrastructurii sale de prognoză. Apoi, ar trebui să treacă „cu precauție” la adoptarea de modificări în elaborarea politicilor și comunicațiile sale, a spus acesta.

Viitorul viceguvernator al BOE, Clare Lombardelli, a fost însărcinat să conducă implementarea acestor recomandări atunci când îşi va ocupa locul în iulie. Banca a spus că va oferi o actualizare cu privire la modificările propuse, până la sfârşitul anului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!