15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Analize și Trenduri – Economia americană a înregistrat o creştere peste aşteptări în trimestrul al treilea – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ritmul de creştere a Produsului Intern Brut al SUA în trimestrul al treilea a fost revizuit din nou în urcare, până la 3,2% în ritm anual, potrivit ultimelor estimări publicate joi de Departamentul american al Comerţului, informează Reuters, potrivit Agerpres.

O primă estimare anunţa că economia americană a înregistrat în trimestrul al treilea un avans de 2,6% iar aceste estimări au fost revizuite deja până la 2,9%.

O nouă revizuire în sus, până la 3,2%, i-a luat prin surprindere pe analişti care nu se aşteptau ca Departamentul Comerţului să îşi revizuiască încă odată estimările.

Ritmul de creştere a Produsului Intern Brut al SUA în trimestrul al treilea a fost revizuit din nou în urcare, până la 3,2% în ritm anual, potrivit ultimelor estimări publicate joi de Departamentul american al Comerţului, informează Reuters, potrivit Agerpres.

O primă estimare anunţa că economia americană a înregistrat în trimestrul al treilea un avans de 2,6% iar aceste estimări au fost revizuite deja până la 2,9%. O nouă revizuire în sus, până la 3,2%, i-a luat prin surprindere pe analişti care nu se aşteptau ca Departamentul Comerţului să îşi revizuiască încă odată estimările.

Această revenire peste aşteptări a economiei americane în trimestrul al treilea vine după o scădere de 1,6% în primul trimestru şi o contracţie de 0,6% în trimestrul al doilea. Chiar dacă s-a contractat timp de două trimestre, economia americană nu este încă în recesiune potrivit administraţiei Biden dar şi mai multor economişti. Chiar dacă admit că definiţia tehnică a recesiunii este două trimestre consecutive de scădere a PIB, economiştii menţionează faptul că piaţa muncii din SUA este una solidă, ceea ce permite primei economii a lumii să nu intre în recesiune în acest moment.

O nouă dovadă în acest sens a venit tot joi, când datele publicate de Departamentul Muncii au arătat că numărul americanilor care săptămâna trecută au depus cereri iniţiale pentru alocaţii de şomaj a fost mai mic decât se preconiza, ceea ce înseamnă că piaţa muncii este în continuare una solidă.

Solicitările iniţiale pentru alocaţii de şomaj au crescut cu 2.000 în săptămâna care s-a încheiat la 17 decembrie, până la 216.000 de solicitări, sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau pe 222.000 de solicitări şi de asemenea sub pragul de 270.000 de solicitări considerat de analişti ca fiind un semnal de alarmă privind situaţia de pe piaţa muncii.

“Se pare că economia nu este atât de aproape de pragul morţii pe cât credeau pieţele. Fed ar putea fi nevoită să majoreze şi mai mult dobânzile în 2023 pentru că economia nu încetineşte astfel că presiunile din partea preţurilor ar putea să persiste”, a declarat Christopher Rupkey, economist şef la FWDBONDS în New York.

Banca Centrală a SUA (Fed) a majorat dobânda de politică monetară începând din luna martie, în ideea de a încetini activitatea economică şi a reduce astfel inflaţia. La ultima reuniune de politică monetară, care a avut loc săptămâna trecută, Fed a majorat din nou dobânda de bază, chiar dacă cu doar 50 de puncte de bază, dar a avertizat că dobânzile vor rămâne ridicate pentru o anumită perioadă de timp pentru a se asigura că inflaţia încetineşte în mod durabil.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!