9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Analize și Trenduri – INS: Costul orar al forţei de muncă a crescut în T2 din 2023 cu 8,08% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat, în trimestrul al doilea (T2) din 2023, o rată de creștere de 8,08%, comparativ cu trimestrul anterior, și de 14,38% raportat la aceeași perioadă din 2022, informează Institutul Național de Statistică printr-un comunicat citat de Agerpres.

Față de trimestrul I 2023, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice.

Cele mai semnificative majorări ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (25,06%)...

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat, în trimestrul al doilea (T2) din 2023, o rată de creştere de 8,08%, comparativ cu trimestrul anterior, şi de 14,38% raportat la aceeaşi perioadă din 2022, informează Institutul Naţional de Statistică printr-un comunicat citat de Agerpres. Faţă de trimestrul I 2023, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activităţile economice.

Cele mai semnificative majorări ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (25,06%), învăţământ (15,85%), industria extractivă (13,68%), respectiv intermedieri financiare şi asigurări (12,83%).

Cea mai mică creştere a costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-a regăsit în activităţile de tranzacţii imobiliare (3,97%).

Faţă de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forţa de muncă a crescut cu 8,07%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 8,32%.

Şi comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activităţile economice.

Cele mai semnificative creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în construcţii (22,5%), activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (20,54%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (18,07%), respectiv în transport şi depozitare (17,94%).

Majorările cele mai mici s-au observat în alte activităţi de servicii (3,48%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (5,98%).

Faţă de acelaşi trimestru din 2022, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forţa de muncă a crescut în trimestrul II 2023 cu 14,38%, iar componenta cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 14,34%.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!