25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Analize și Trenduri – Mongolia va aprofunda cooperarea cu SUA în domeniul exploatării pământurilor rare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Premierul Oyun-Erdene s-a întâlnit miercuri cu vicepreşedinta SUA Kamala Harris şi a fost de acord să semneze un acord “Cer Deschis” în domeniul aviaţiei civile, fiind de asemenea făcute angajamente de aprofundarea a cooperării economice.

“Am discutat despre potenţiala noastră cooperare în exploatarea pământurilor rare, a mineralelor critice, inclusiv a cuprului”, a spus Oyun-Erdene.

Cooperarea cu SUA, pe care premierul mongol le-a calificat drept o “al treilea vecin strategic important” al Mongoliei, în privinţa pământurilor rare şi a mineralelor esenţiale are loc deja şi va fi aprofundată în temeiul unui memorandum de înţelegere semnat în iunie între cele două ţări...

Mongolia va aprofunda cooperarea cu Statele Unite pentru a extrage pământuri rare, a declarat miercuri prim-ministrul ţării, L. Oyun-Erdene, aflat în vizită la Washington, dar a avertizat că un nou război rece între SUA şi China ar dăuna economiei globale, informează joi Reuters, potrivit Agerpres.

Mongolia are zăcăminte extinse de pământuri rare şi cupru, care sunt vitale pentru aplicaţiile de înaltă tehnologie, inclusiv echipamentele de apărare şi pentru eforturile preşedintelui american Joe Biden de a electrifica piaţa auto pentru a contribui la combaterea schimbărilor climatice.

Premierul Oyun-Erdene s-a întâlnit miercuri cu vicepreşedinta SUA Kamala Harris şi a fost de acord să semneze un acord “Cer Deschis” în domeniul aviaţiei civile, fiind de asemenea făcute angajamente de aprofundarea a cooperării economice.

“Am discutat despre potenţiala noastră cooperare în exploatarea pământurilor rare, a mineralelor critice, inclusiv a cuprului”, a spus Oyun-Erdene.

Cooperarea cu SUA, pe care premierul mongol le-a calificat drept o “al treilea vecin strategic important” al Mongoliei, în privinţa pământurilor rare şi a mineralelor esenţiale are loc deja şi va fi aprofundată în temeiul unui memorandum de înţelegere semnat în iunie între cele două ţări, a adăugat Oyun-Erdene.

Mongolia speră să aibă relaţii bune cu vecinul său China, care controlează majoritatea zăcămintelor de pământuri rare din lume, precum şi cu SUA, dar Oyun-Erdene a avertizat că ţări precum Mongolia, care nu este ieşire la mare, fiind prinsă între China şi Rusia, ar avea de suferit dacă se va exacerba concurenţa dintre superputeri.

“Mă tem că noul război rece va fi foarte diferit şi (mai) dificil faţă de primul război rece”, a spus el, făcând referire la schimbările tehnologice rapide şi problemele globale precum schimbările climatice.”Nu putem suporta o nouă situaţie de război rece”.

Premierul Mongoliei a cerut marilor puteri “să fie mai responsabile” pentru a evita “efecte negative drastice asupra multor ţări din întreaga lume şi în special asupra economiei internaţionale”.

Oyun-Erdene a spus că ţara sa este în discuţii cu directorul executiv al Tesla, Elon Musk, cu privire la posibile investiţii şi cooperare în sectorul vehiculelor electrice şi în cel spaţial, dar nu are prevăzută nicio întrevedere cu acesta în cursul prezentei vizite în SUA.

Liderul mongol a spus că plănuieşte să viziteze California şi să se întâlnească cu Elon Musk şi cu alţi lideri din industria tehnologică într-o călătorie separată, a cărei dată nu a fost încă decisă. El a atras atenţia asupra interesului lui Musk pentru planeta Marte, pe care miliardarul şi-a exprimat dorinţa de a o coloniza.”Un subiect interesant pe care l-am discutat cu domnul Elon Musk este deşertul Gobi din Mongolia, care are un mediu similar cu Marte şi l-am îndemnat să facă cercetări asupra acestuia”, a spus el.

Premieurl Oyun-Erdene urmează să viziteze agenţia spaţială NASA în timpul vizitei sale şi are, de asemenea, în program o întâlnire cu secretarul de stat Antony Blinken.

Administraţia Biden se concentrează pe dezvoltarea relaţiilor cu ţări din Asia pentru a contracara puterea în creştere a Chinei şi aşa-numitul parteneriat “fără limite” dintre Beijing şi Moscova.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!