2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Analize și Trenduri – Moody’s ar putea îmbunătăţi ratingul Turciei dacă autorităţile continuă cu politicile favorabile pieţei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a anunţat că ratingul suveran al Turciei ar putea fi îmbunătăţit dacă ţara continuă şi intensifică politicile convenţionale introduse după realegerea în funcţia de preşedinte a lui Recep Tayyip Erdogan...

“Tranziţia la politici mai ortodoxe, bazate pe reguli predictibile, este una pozitivă în ceea ce priveşte ratingul şi vine mai repede decât ne aşteptam.

Noua echipă economică s-a angajat să reducă inflaţia, să diminueze dezechilibrele externe şi să asigure disciplina fiscală”, a informat Moody’s într-un raport publicat la începutul acestei săptămâni.

Agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a anunţat că ratingul suveran al Turciei ar putea fi îmbunătăţit dacă ţara continuă şi intensifică politicile convenţionale introduse după realegerea în funcţia de preşedinte a lui Recep Tayyip Erdogan, în luna mai a acestui an, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

“Tranziţia la politici mai ortodoxe, bazate pe reguli predictibile, este una pozitivă în ceea ce priveşte ratingul şi vine mai repede decât ne aşteptam. Noua echipă economică s-a angajat să reducă inflaţia, să diminueze dezechilibrele externe şi să asigure disciplina fiscală”, a informat Moody’s într-un raport publicat la începutul acestei săptămâni.

Chiar şi în eventualitatea unei îmbunătăţiri a ratingului, Turcia va rămâne o ţară cu un rating de tip “junk” (-nerecomandat pentru investiţii -n.r.). Moody’s atribuie în prezent Turciei un calificativ B3, cu şase trepte sub nivelul investment grade şi în linie cu calificativele atribuite Angolei şi Nicaraguei. Perspectiva asociată ratingului de ţară al Turciei este una stabilă.

De la câştigarea alegerilor prezidenţiale, Erdogan a numit doi foşti bancheri de pe Wall Street, Mehmet Simsek şi Hafize Gaye Erkan, în posturile de ministru al Finanţelor, respectiv de guvernator al Băncii Centrale a Turciei. Cei doi încearcă să sporească credibilitatea Turciei în rândul traderilor de obligaţiuni şi acţiuni prin încetarea unei politici monetare ultra-relaxate şi intervenţiilor constante ale statului pe pieţele financiare.

“Suntem hotărâţi să implementăm politici bazate pe reguli, în linie cu normele internaţionale, pentru a asigura stabilitatea macro-financiară şi să creştem rezilienţa ţării la şocuri”, a postat Mehmet Simsek pe platforma de social-media X, fosta Twitter.

Totuşi, Moody’s a avertizat că motivele politice ar putea îngreuna introducerea unor politici prietenoase cu pieţele. Erdogan a susţinut mult timp necesitatea unor costuri reduse cu împrumuturile şi a unei strategii de promovare a creşterii economice cu orice cost. Moody’s susţine că odată cu apropierea alegerilor locale din primăvara anului următor, calculele politice ar putea să schimbe apetitul autorităţilor pentru măsuri prietenoase cu pieţele. “Riscul unei noi schimbări de politică rămâne unul semnificativ”, în special în cazul în care “creşterea economică va încetini mai mult decât ar fi acceptabil din punct de vedere politic”, a informat Moody’s.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!