13.7 C
București
vineri, octombrie 4, 2024

Banking & Servicii financiare – Transilvania Broker de Asigurare a înregistrat în primele şase luni din 2023 o cifră de afaceri de 60 milioane lei, în scădere cu 15%, şi un profit net de 5,5 milioane lei, cu 30% mai mic – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări de pe piaţa locală, a înregistrat în primele şase luni din 2023 o cifră de afaceri de 60 milioane lei, în scădere cu 15% faţă de perioada similară din 2022, şi un proft net de 5,5 milioane lei, cu 30% mai mic, potrivit raportului financiar publicat joi.

”Întrucât, pe fondul limitării comisionului de intermediere şi a scăderii intensităţii activităţii de intermediere pe piaţa asigurărilor, comisionul mediu a scăzut de la 17% în prima jumătate a anului 2022, la 13,12% în primele şase luni din anul 2023, veniturile din activitatea de distribuţie au scăzut cu 15%, în timp ce rezultatul net a fost cu 30% sub nivelul aceleiaşi perioade a anului anterior.

Piaţa de asigurări şi intermedieri în asigurări a fost marcată în primul semestru al anului de retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins România şi deschiderea procedurii de faliment a societăţii, eveniment care a fost urmat de hotărârea guvernului de plafonare a preţurilor pentru primele de asigurare civilă auto obligatorie (RCA) la nivelul de la sfârşitul lunii februarie...

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări de pe piaţa locală, a înregistrat în primele şase luni din 2023 o cifră de afaceri de 60 milioane lei, în scădere cu 15% faţă de perioada similară din 2022, şi un proft net de 5,5 milioane lei, cu 30% mai mic, potrivit raportului financiar publicat joi.

”Întrucât, pe fondul limitării comisionului de intermediere şi a scăderii intensităţii activităţii de intermediere pe piaţa asigurărilor, comisionul mediu a scăzut de la 17% în prima jumătate a anului 2022, la 13,12% în primele şase luni din anul 2023, veniturile din activitatea de distribuţie au scăzut cu 15%, în timp ce rezultatul net a fost cu 30% sub nivelul aceleiaşi perioade a anului anterior. Diminuarea profitului a fost generată şi de menţinerea interesului investiţional în resursa umană, digitalizare, promovare şi marketing – categorii de cheltuieli care au continuat să înregistreze creşteri semnificative faţă de perioada de referinţă”,  se precizează în raport.

Volumul de prime intermediate a crescut cu 10%, la 458 milioane lei.

Volumul intermediat de prime de asigurare facultativă s-a majorat cu aproape 20%, în timp ce volumele aferente categoriilor de asigurare obligatorie au crescut cu 7,4%.

 În acelaşi timp, TBK a înregistrat majorări de 37% pentru volumul de prime de asigurări de sănătate şi, respectiv, 27% în ceea ce priveşte asigurările de viaţă, anuităţi şi asigurări de viaţă suplimentare.

Piaţa de asigurări şi intermedieri în asigurări a fost marcată în primul semestru al anului de retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins România şi deschiderea procedurii de faliment a societăţii, eveniment care a fost urmat de hotărârea guvernului de plafonare a preţurilor pentru primele de asigurare civilă auto obligatorie (RCA) la nivelul de la sfârşitul lunii februarie, precum şi a comisioanelor de distribuţie RCA la 8% pentru o perioadă de 6 luni, respectiv, până la data de 11 octombrie 2023.

”Transilvania Broker de Asigurare nu a fost afectată îngrijorător de această criză de sector, pe fondul unui grad de dependenţă de RCA relativ mai redus decât al multor altor distribuitori, dar şi al strategiei de diversificare a ofertei, a canalelor de distribuţie şi a segmentelor de clienţi urmărită sistematic în ultimii cinci ani”, se arată în raport.

Transilvania Broker de Asigurare are 100,5 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 42,1% de Gabriel Login, director general, respectiv în proporţie de 26,5% de Dan Niculae, preşedinte CA.

Acţiunile TBK înregistrează o creştere de 13% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 17 mil. lei, arată datele BVB.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!