3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Analize și Trenduri – UNPIR exprimă serioase preocupări și o fermă opoziție față de potențiale schimbări fiscale – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În plus, eliminarea deductibilității cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5% descurajează activitatea profesiilor liberale.

UNPIR, având o înțelegere profundă a fenomenului insolvenței și urmărind constant aceste aspecte, afirmă în mod public că schimbările fiscale care se discută pot declanșa un val de falimente în rândul firmelor mici și mijlocii...

Acestea sunt exact companiile care, prin simpla lor existență și activitate cu un minim de profit, asigură un echilibru vital în economia românească.

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), organizație de utilitate publică ce reglementează profesia de practician în insolvență, a analizat cu atenție planurile recente ale Guvernului de modificare a cadrului fiscal, planuri ce implică în mod direct practicienii în insolvență și celelalte profesii liberale.

În lumina acestei analize, UNPIR exprimă serioase preocupări și o fermă opoziție față de aceste potențiale schimbări fiscale. Considerăm că aceste modificări propuse ar putea avea consecințe semnificative asupra practicienilor în insolvență, a profesioniștilor independenți în general și asupra economiei, modificând în mod neechitabil distribuția sarcinilor fiscale.

Printre schimbările prevăzute se numără eliminarea plafonării contribuției de asigurări sociale de sănătate și preconizata introducere a plății în sistem real la întregul venit, fără plafon. Aceste măsuri ar dubla sarcina fiscală, așa cum notează și colegii din Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR). În plus, eliminarea deductibilității cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5% descurajează activitatea profesiilor liberale. Aceste modificări pot avea consecințe asupra calității serviciilor oferite și a costurilor acestora.

Potrivit UNPIR,  orice schimbare în politica fiscală trebuie să respecte principiul așezării juste a sarcinilor fiscale și să evite orice formă de discriminare între diferitele categorii de contribuabili. Este important de subliniat că practicienii în insolvență, precum și alte profesii liberale, sunt contribuabili de bună-credință, și orice modificări fiscale pot avea un impact semnificativ asupra capacității lor de a oferi servicii esențiale.

Dincolo de aspectele îngrijorătoare semnalate în privința profesiilor liberale, UNPIR subliniază că schimbările planificate ar putea avea consecințe negative serioase asupra întregii economii. Efectele nedorite sunt ușor de prevăzut și includ:

  • Înmulțirea numărului de falimente, în special în rândul firmelor mici și mijlocii;
  • Creșterea evaziunii fiscale și a muncii fără forme legale;
  • Intensificarea plecărilor din țară a profesioniștilor bine pregătiți.

UNPIR, având o înțelegere profundă a fenomenului insolvenței și urmărind constant aceste aspecte, afirmă în mod public că schimbările fiscale care se discută pot declanșa un val de falimente în rândul firmelor mici și mijlocii. Acestea sunt exact companiile care, prin simpla lor existență și activitate cu un minim de profit, asigură un echilibru vital în economia românească.

Specialiștii UNPIR analizează în detaliu efectele potențiale ale acestor modificări propuse și pregătește o serie de măsuri legale și argumente pentru a se opune acestor schimbări. Vom lucra îndeaproape cu celelalte profesii liberale pentru a susține interesele profesioniștilor independenți și pentru a asigura că vocea noastră este auzită în această dezbatere importantă.

UNPIR se angajează să păstreze un dialog constructiv cu Guvernul și cu toți factorii implicați, cu scopul de a asigura că interesele practicienilor în insolvență și ale altor profesii liberale sunt luate în considerare în procesul de luare a deciziilor fiscale.

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), structură de utilitate publică, reprezintă și reglementează în România profesia de practician în insolvență. În cei peste 20 de ani de activitate UNPIR a ajuns la 35 de filiale la nivel național, iar numărul membrilor a depășit 3.000 de persoane, organizate în peste 670 societăți profesionale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!