27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Antreprenoriat – Bacău: Antreprenorii se pot înscrie într-un incubator de startup-uri, lansat de primărie, pe fonduri UE – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Hub Orizont își propune să devină un spațiu de dezvoltare a mediului antreprenorial în municipiu şi ȋn regiune și va fi inaugurat printr-un eveniment de lansare în data de 22 martie de Primăria Municipiului Bacău.

Persoane fizice / echipe de persoane fizice (doi-trei fondatori ) care doresc să înființeze și să dezvolte în județul Bacău companii în domeniul industriilor creative și culturale (ICC) ; 2.

În cadrul acestei etape vor fi alese 20 de startup-uri care timp de un an vor fi găzduite de Hub Orizont, cheltuielile fiind susținute din bugetul Primăriei.

Antreprenorii din Bacău pot învăța cum să își creeze și să își dezvolte propriile businessuri în cadrul Hub Orizont, un spațiu lansat de Primăria Municipiului Bacău pentru susținerea startup-urilor din industriile culturale și creative. Una dintre activitățile principale ale hubului este derularea unui program de incubare care constă în ateliere de lucru în grup, sesiunile individuale de mentorat, consiliere și evenimente de promovare a participanților.

Hub Orizont își propune să devină un spațiu de dezvoltare a mediului antreprenorial în municipiu şi ȋn regiune și va fi inaugurat printr-un eveniment de lansare în data de 22 martie de Primăria Municipiului Bacău.

Programul de incubare al Hub Orizont va fi derulat de Asociația Română pentru Startup-uri în Tehnologie (ROTSA) și va aborda teme precum găsirea soluțiilor adecvate pentru nevoile utilizatorilor, setarea profilului clienților, dezvoltarea produselor, marketing și branding, găsirea partenerilor și a investitorilor potriviți.

Înscrierile în programul de incubare se  fac AICI, în perioada 7 martie – 7 aprilie 2024.

Programul de incubare cuprinde cinci etape:

  • Etapa 1:  Perioada 7 martie – 7 aprilie: Înscrierea în Programul de Incubare

Sunt eligibile pentru a participa la workshop-uri:

1.    Persoane fizice / echipe de persoane fizice (doi-trei fondatori ) care doresc să înființeze și să dezvolte în județul Bacău companii în domeniul industriilor creative și culturale (ICC) ;
2.    Companii înființate cu cel mult trei ani în urmă cu domeniul de activitate CAEN în industriile creative și culturale
3.    Companiile care nu sunt în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, insolvență, faliment sau suspendarea temporară a activității;

  • Etapa 2: Perioada 7 aprilie – 27 mai: Organizarea atelierelor de lucru

În acest interval, antreprenorii selectați în urma înscrierilor vor participa la workshop-uri care să sprijine dezvoltarea afacerilor lor. Printre temele abordate se numără: Validarea problemei (găsirea soluțiilor adecvate prin înțelegerea profundă a nevoilor utilizatorilor); Identificarea profilului clienților (descoperirea nevoilor utilizatorilor pentru dezvoltarea unor produse de succes), Product-Market Fit (găsirea suprapunerii ideale între produs și piață), Pitching – cum să convingi investitorii și partenerii cheie, etc.

  • Etapa 3: Perioada 27-31 mai: Selecția echipelor pentru rezidență

În cadrul acestei etape vor fi alese 20 de startup-uri care timp de un an vor fi găzduite de Hub Orizont, cheltuielile fiind susținute din bugetul Primăriei. Vor fi selectate antreprenori, echipe de antreprenori sau companii înregistrate care au participat la prima etapă a programului, au validat ideea pe nișa de piață potrivită și au potențial mare de dezvoltare.

  • Etapa 4: Perioada 1 iunie – 1 noiembrie: Derularea sesiunilor individuale de mentorat cu echipele selectate pentru rezidență

 

  • Etapa 5: Noiembrie 2024: Demo Day – Evenimentul marchează încheierea programului de incubare, iar în cadrul acestuia echipele rezidente își vor prezenta produsele și progresul realizat în timpul programului.

Hub Orizont are 680 de metri pătrați și a fost creat prin consolidarea, reconfigurarea şi modernizarea fostului cinematograf Orizont. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020. Axa prioritară 2 Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritate de investiţie 2.1 Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri

Valoare totală a contractului de finanţare a fost de 21.847.604,82 de lei din care valoarea totală contribuţie publică 9.485.954,90 de lei. Investiția în construcția Hub Orizont a fost de 10.623.802,73 lei fara TVA.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!