14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Antreprenoriat – Școlile gimnaziale românești din zona rurală se pot înscrie într-un program pentru încurajarea cititului – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Școlile gimnaziale din mediul rural se pot înscrie într-un proiect de încurajare a lecturii, în urma căruia se pot câștiga cărți și materiale didactice, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro. Instituțiile se pot înscrie în program AICI până la data de 15 ianuarie 2024.

Școlile selectate vor intra automat în cursa pentru cele trei premii, oferite sub formă de cărți și alte materiale didactice, la alegerea instituției de învățământ: Fundația va trimite, la fiecare școală înscrisă, un pachet inițial de 22 de cărți (11 titluri în dublu exemplar), în mod gratuit, adecvate vârstei participanților.

De asemenea, va fi acordat un premiu special în valoare de 5000 de lei profesorului coordinator cu cele mai multe prezentări premiate și cu cele mai multe prezentări trimise, raportate la numărul de elevi din ciclul gimnazial al școlii respective...

Școlile gimnaziale din mediul rural se pot înscrie într-un proiect de încurajare a lecturii, în urma căruia se pot câștiga cărți și materiale didactice, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Instituțiile se pot înscrie în program AICI până la data de 15 ianuarie 2024.

Perioada de desfășurare a etapelor programului va fi 1 februarie 2024 – 15 ianuarie 2025.

Fundația Rădăcini Grup lansează a doua ediție a proiectului „Bibliotecă pentru școala mea”, cu sloganul „Citește, Creează, Câștigă”, pentru toate școlile gimnaziale din mediul rural, indiferent de județul în care se află.

Acest proiect se va desfășura pe parcursul a 12 luni. Școlile selectate vor intra automat în cursa pentru cele trei premii, oferite sub formă de cărți și alte materiale didactice, la alegerea instituției de învățământ:

  • 5.000 de lei – premiul I;
  • 3.500 de lei – premiul II;
  • 2.500 de lei – premiul III.

Fundația va trimite, la fiecare școală înscrisă, un pachet inițial de 22 de cărți (11 titluri în dublu exemplar), în mod gratuit, adecvate vârstei participanților. Astfel, vor exista și 11 premii individuale, oferite elevilor.

În fiecare lună, pentru fiecare titlu de carte, elevii vor putea prezenta într-un mod creativ povestea pe care au citit-o, iar elevul cu cea mai bună prezentare va fi premiat cu suma de 500 de lei.

Premiul va fi acordat în funcție de criterii precum originalitatea, creativitatea, fidelitatea față de textul citit și abilitatea de interpretare, adaptate la vârsta elevului.

De asemenea, va fi acordat un premiu special în valoare de 5000 de lei profesorului coordinator cu cele mai multe prezentări premiate și cu cele mai multe prezentări trimise, raportate la numărul de elevi din ciclul gimnazial al școlii respective.

Prima ediție a proiectului a reunit elevi și profesori din 50 de școli gimnaziale din 15 județe din România și a fost lansat pe 15 ianuarie 2023, de Ziua Culturii Naționale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!