14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Energie – Casă majoră românească de brokeraj bursier divulgă că deține peste 1 milion de acțiuni la Gabriel Resources, cu puține momente înainte ca România să își afle decizia în dosarul Roșia Montană. Acțiunile urcă puternic – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Casă majoră românească de brokeraj bursier divulgă că deține peste 1 milion de acțiuni la Gabriel Resources, cu puține momente înainte ca România să își afle decizia în dosarul Roșia Montană.

BRK, casă majoră de brokeraj bursier, divulgă că deține peste 1 milion de acțiuni emise de compania canadiană Gabriel Resources, cu puține momente înainte ca România să își afle decizia în dosarul Roșia Montană, așteptarea fiind că țării îi vor fi impuse despăgubiri substanțiale la plată.

și Gabriel Resources (Jersey) în dosarul arbitral internațional deschis împotriva României, legat de "proiectul minier aurifer de la Roșia Montană", se ridică la aproximativ 6,7 miliarde USD, potrivit unui răspuns transmis de Guvern, în baza datelor furnizate de Ministerul Finanțelor.

BRK, casă majoră de brokeraj bursier, divulgă că deține peste 1 milion de acțiuni emise de compania canadiană Gabriel Resources, cu puține momente înainte ca România să își afle decizia în dosarul Roșia Montană, așteptarea fiind că țării îi vor fi impuse despăgubiri substanțiale la plată.

Brokerul BRK Financial Group este din Cluj-Napoca.

Aceste acțiuni au fost achiziționate la prețul mediu de 0,39 dolari canadieni (CAD)/titlu la finalul anului trecut. În prezent, prețul este de peste 2,2 ori mai mare, de 0,87 CAD/titlu. Pachetul menționat înseamnă circa 0,1% din totalul capitalului Gabriel Resources.

De asemenea, BRK Financial Group deține 2.043.256 de warrants emise de Gabriel Resources; fiecare warrant dă dreptul de a cumpăra (subscribe) o acțiune emisă de Gabriel Resources la pretul de 0,645 CAD, în orice moment înainte de data de 23 august 2024 (cu conditia notificării companiei Gabriel Resources Ltd cu cel puțin 90 de zile înaine de acel moment). 

Dacă va subscribe și warrant-urile, BRK Financial Group ar ajunge la o deținere de aproape 0,3% din Gabriel Resources.

Acțiunile brokerului sunt în creștere, la acest moment, de la un minut la altul, depășind 13%. 

Acționariatul BRK Financial Group este unul dispersat și de tip listă. Comunicările oficiale recente de la BVB ale companiei au dezvăluit identitățile mai multor acționari, printre care membri ai conducerii societății, Ileana Herling sau un fond de investiții administrat de SAI Atlas Asset Management, controlat de fostul bancher Liviu Arnăutu.

România așteaptă o decizie în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munții Apuseni. Procedura de arbitraj s-a desfășurat la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington.

Valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate de companiile Gabriel Resources Ltd. și Gabriel Resources (Jersey) în dosarul arbitral internațional deschis împotriva României, legat de „proiectul minier aurifer de la Roșia Montană”, se ridică la aproximativ 6,7 miliarde USD, potrivit unui răspuns transmis de Guvern, în baza datelor furnizate de Ministerul Finanțelor.

Pe de altă parte, portrivit ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, investițiile făcute de Gold Corporation la Roșția Montană se ridică la 800 milioane – 1 miliard dolari.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!