8.5 C
București
luni, martie 17, 2025

Energie – Antreprenorii români încearcă să vadă de acum care va fi planul B de creştere după „răcirea“ regenerabilelor: de la investiţii în fabrici de componente şi proiecte de stocare peste graniţe până la investiţii mai complexe, totul este pus pe masă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Investiţii în partea de producţie de componente pentru industria ener ge tică, orientarea spre proiecte ener getice de o complexitate crescută, pro iecte privind educarea forţei de mun că sau investiţii în proiecte de stocare, unele internaţionale, sunt pe masa unor com panii antreprenoriale care caută de a cum soluţii de creştere pentru momentul în care valul re ge nerabil va scădea din inten sitate.

Acestea au fost câteva dintre concluziile care au reieşit din dezbaterile găzduite de cea de-a 14-a ediţie a ZF Power Summit, eveniment care a avut loc în perioada 26-28 februarie.

euro, din care 70% reprezintă cofinanţare prin Pro gramul de Tranziţie Justă potrivit lui Sebastian Enache, head of M&A Monsson, prezent în cadrul ZF Power Summit 2025.

#ZFPowerSummitDebates.

Mihai Tudor, CEO, Simtel: Descentralizarea, digitalizarea, instalarea de contoare smart vor conduce la o nevoie pe zona de cybersecurity pentru că avem mai multe puncte vulnerabile.

♦ Investiţiile în proiectele de energie verde, solare şi eoliene, vor dura cel mai probabil între 2-3 ani de zile la intensitatea actuală, după care este de aşteptat o temperare de ritm ♦ Multe dintre afacerile antreprenoriale din sectorul energetic îşi bazează creşterea pe această efervescenţă, dar care este planul B de acţiune pentru momentul în care solarele şi eolienele nu vor mai livra volumele de business de acum?

Investiţii în partea de producţie de componente pentru industria ener­ge­tică, orientarea spre proiecte ener­getice de o complexitate crescută, pro­iecte privind educarea forţei de mun­că sau investiţii în proiecte de stocare, unele internaţionale, sunt pe masa unor com­panii antreprenoriale care caută de a­cum soluţii de creştere pentru momentul în care valul re­ge­nerabil va scădea din inten­sitate. La acestea se adaugă preocupările privind partea de se­curitate cibernetică ce va veni la pachet oda­tă cu descentralizarea sistemului de produc­ţie. Acestea au fost câteva dintre concluziile care au reieşit din dezbaterile găzduite de cea de-a 14-a ediţie a ZF Power Summit, eveniment care a avut loc în perioada 26-28 februarie.

De exemplu, Monsson, unul din­tre cei mai mari dezvoltatori locali de proiecte eoliene şi solare, urmea­ză să construiască anul acesta o fa­brică pentru realizarea şi asambla­rea de componente pentru industria rege­nerabilă lângă fosta mină Petrila. Investiţia ajunge la 10 mil. euro, din care 70% reprezintă cofinanţare prin Pro­gramul de Tranziţie Justă potrivit lui Sebastian Enache, head of M&A Monsson, prezent în cadrul ZF Power Summit 2025.

„Pentru 2025, avem în plan să construim o fabrică pentru realizarea şi asamblarea de componente din industria regenerabilă lângă fosta Mină Petrila. Am accesat Programul de Tranziţie Justă şi cu o cofinanţare de 70% vom construi această fabrică începând de anul acesta, din iulie/iunie. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 10 mil. euro“, a spus Sebastian E­na­che. Monsson es­te şi unul dintre prin­cipalii investitori în zona de educare de forţă umană pentru industria ener­getică, prin intermediul proiectului RenewAcad, care a devenit cea mai mare reţea de centre de pregătire pentru surse rege­nerabile din Sud-Estul Europei.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!