12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Energie – Ce prevede acordul strategic pentru proiecte în străinătate între companiile grecești PPC și Mytilineos, în valoare de 2 miliarde de euro: investiții în România – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Companiile grecești PPC și Mytilineos au anunțat în data de 11 aprilie cel mai mare acord strategic semnat până în prezent între două companii grecești, exclusiv pentru activități în străinătate.

Acordul-cadru de cooperare (Cooperation Framework Agreement – CFA) se referă la dezvoltarea și construcția unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2.000 MW în Italia, Bulgaria, Croația și România și reprezintă un punct de referință pentru rolul de lider pe care companiile grecești îl pot juca în regiunea mai largă...

Acordul vizează aproximativ 90 de proiecte fotovoltaice deținute de Mytilineos în Italia (503 MW), România (516 MW), Bulgaria (500 MW) și Croația (445 MW), care se află în diferite stadii de dezvoltare.

Companiile grecești PPC și Mytilineos au anunțat în data de 11 aprilie cel mai mare acord strategic semnat până în prezent între două companii grecești, exclusiv pentru activități în străinătate. Acordul-cadru de cooperare (Cooperation Framework Agreement – CFA) se referă la dezvoltarea și construcția unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2.000 MW în Italia, Bulgaria, Croația și România și reprezintă un punct de referință pentru rolul de lider pe care companiile grecești îl pot juca în regiunea mai largă.

Valoarea acordului este estimată la până la 2 miliarde de euro, cu un orizont de implementare în următorii trei ani, potrivit Rador Radio România.

Acordul vizează aproximativ 90 de proiecte fotovoltaice deținute de Mytilineos în Italia (503 MW), România (516 MW), Bulgaria (500 MW) și Croația (445 MW), care se află în diferite stadii de dezvoltare. Mytilineos se angajează să dezvolte și să construiască proiectele în cauză, care vor fi achiziționate de grupul PPC odată cu finalizarea racordării acestora la rețelele electrice ale fiecărei țări. De asemenea, acordul întărește semnificativ tranziția energetică, întrucât proiectele de energie verde care urmează a fi dezvoltate pot satisface nevoile a 320.000 de gospodării și pot elimina 3,4 milioane de tone de emisii CO2 din atmosferă.

Prin acest nou acord, PPC își consolidează și mai mult strategia de dezvoltare în regiunea Europei de Sud-Est, pe care a demarat-o odată cu achiziția Enel în România. Compania își întărește și mai mult poziția în România, devine un jucător dominant pe piața surselor de energie regenerabilă a Croației, aflată încă la început, intră în „top 5” pe piața italiană și dobândește o cotă semnificativă pe piața din Bulgaria. Prin prezența sa în diferite zone geografice, cu un portofoliu extins și complementar de surse regenerabile, PPC intenționează să profite de condițiile meteorologice diferite din fiecare regiune. Grupul PPC își propune să aibă o capacitate totală instalată de 8,9 GW din surse regenerabile până în 2026.

Pentru Mytilineos, acest acord face parte din dezvoltarea strategică mai largă a diviziei M Renewables prin realizarea portofoliului său internațional, inclusiv recenta intrare pe piața canadiană cu proiecte de 1.500 MW, cu implementarea în paralel a programului Asset Rotation Plan, prin care Mytilineos finanțează, printre altele, dezvoltarea durabilă în sectorul energiei regenerabile. Mytilineos deține deja o poziție foarte importantă și o experiență îndelungată pe piețele care fac parte din acordul menționat, în ceea ce privește dezvoltarea, construcția (EPC) și exploatarea (O&M) proiectelor, realizând proiecte cu o capacitate de mii de MW, în timp ce portofoliul său total, după acest acord și investiția în Canada, a ajuns la 10.500 MW.

Concret, pentru piața din Italia de importanță strategică pentru Mytilieneοs, care deține pe această piață un portofoliu de proiecte ce depășește 2,5 GW, acest acord va oferi un impuls suplimentar pentru a accelera implementarea planului de investiții al companiei, vizând o prezență extinsă (integrated utility model) în sectorul energetic al țării. „Acordul pe care l-am semnat creează valoare pentru ambele părți și consolidează prezența grupului nostru în sud-estul Europei”, a declarat directorul general adjunct și șeful pentru resurse regenerabile de energie al grupului PPC, Konstantinos Mavros. „Acesta este un acord important între două companii grecești de top, cu impact internațional, întrucât își extind în continuare amprenta în Europa de Sud-Est”, a declarat directorul executiv pentru Energie al Mytilineos, Giannis Kalafatas.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!