FacebookTwitterLinkedIn

Companiile americane au redus pentru a cincea săptămână consecutiv numărul de platforme petroliere aflate în operare, la 696 de unități.

Numărul platformelor de petrol și gaze, un indicator al producției viitoare de hidrocarburi, a scăzut în ultima săptămână cu 15 unități, potrivit Reuters.

În Texas, unde sunt cele mai multe zăcăminte de petrol și gaze, companiile au oprit șase platforme în această săptămână, reducând numărul de platforme la 351, cel mai scăzut din mai 2022.

Activitățile de foraj au încetinit din decembrie anul trecut din cauza prețurilor nesatisfăcătoare ale hidrocarburilor, a costurilor mai mari și a faptului că firmele își utilizează rezervele de numerar pentru rambursarea acționarilor.

În luna mai, numărul platformelor petroliere a scăzut pentru a șasea lună consecutiv, în timp ce platformele de gaz au înregistrat cea mai mare scădere dintr-o singură lună, din 2016 până în prezent.

Producția de petrol și gaze din SUA a continuat să crească puternic în martie, dar activitatea de foraj mai lentă se va traduce, într-un interval de șase luni, într-o creștere mai lentă a producției.

Contractele futures pe petrol din SUA au scăzut cu aproximativ 11% până acum în acest an, după ce au câștigat aproximativ 7% în 2022. Între timp, contractele futures pentru gazele naturale din SUA au scăzut cu aproximativ 51% în acest an, după ce au crescut cu aproximativ 20% anul trecut.

Scăderea prețurilor la gaz a determinat deja unele companii de explorare și producție, inclusiv Chesapeake Energy Corp, să anunțe planuri de reducere a producției prin închidera unor platforme.

Pe de altă parte, multe companii de gaze așteaptă o creștere a cererii de gaz natural lichefiat în următoarele 30 de luni, astfel că deocamdată ezită să închidă platformele de exploatare.

Între timp, CEO-ul Exxon Mobil a declarat că intenționează să dubleze producția de petrol de șist în următorii cinci ani, folosind noi tehnologii.