28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Energie – Două nave au fost atacate cu rachete și au luat foc în largul coastelor Yemenului – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Firma britanică de securitate Ambrey a declarat că o navă de marfă generală sub pavilion Antigua și Barbuda a fost lovită de un proiectil la 83 de mile marine sud-est de Aden și a luat foc.

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Două nave au luat foc după ce au fost lovite de proiectile în largul coastelor orașului Aden din Yemen, au anunțat două agenții maritime britanice.

Firma britanică de securitate Ambrey a declarat că o navă de marfă generală sub pavilion Antigua și Barbuda a fost lovită de un proiectil la 83 de mile marine sud-est de Aden și a luat foc. Incendiul a fost ulterior izolat, potrivit News.ro.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Anterior, United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) declarase că a primit un raport de la căpitanul unei nave cu privire la un incident la 80 de mile nautice la sud-est de Aden.

„Nava se îndrepta spre sud-vest, de-a lungul Golfului Aden, cu o viteză de 8,2 noduri, când stația din față a fost lovită de o rachetă. A izbucnit un incendiu, dar a fost neutralizat”, a declarat Ambrey într-o notă de informare. „A fost observată și o a doua rachetă, dar nu a lovit nava. Persoane aflate la bordul unor ambarcațiuni mici din apropiere au deschis focul asupra navei în timpul incidentului”, a relatat agenția. Ambrey a precizat că nava a schimbat cursul spre babord și a mărit viteza, adăugând că „nu au fost raportați răniți”.

Separat, Ambrey și UKMTO au declarat că au primit un raport despre un alt incident la 70 de mile nautice sud-vest de Aden. „Comandantul raportează că nava a fost lovită de un proiectil necunoscut în secțiunea din spate, ceea ce a dus la un incendiu. Controlul daunelor este în curs de desfășurare”, a declarat UKMTO în nota de informare. Agenția a adăugat că nu au fost raportate victime și că nava se îndreaptă spre următorul port de escală.

Miliția Houthi, care controlează cele mai populate părți ale Yemenului și este aliată cu Iranul, a atacat luni de zile navele din largul coastelor sale, afirmând că acționează în semn de solidaritate cu palestinienii care luptă împotriva Israelului în Gaza. Luptătorii houthi au lansat atacuri cu drone și rachete în strâmtoarea Bab al-Mandab și în Golful Aden, forțând transportatorii de mărfuri, începând din noiembrie, să facă ocoluri mai lungi și mai costisitoare în jurul Africii de Sud.

Statele Unite și Marea Britanie au efectuat atacuri împotriva țintelor houthi ca răspuns la aceste atacuri.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!