35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Energie – Elvețienii au votat pentru un sistem de electricitate bazat pe energie regenerabilă – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz 13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast 17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis 25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare.

Elvețienii au votat, în mare majoritate, cu ocazia unui referendum, o serie de măsuri pentru consolidarea rolului energiei regenerabile în producția de electricitate și garantarea aprovizionării în timpul iernii, o perioadă cu o cerere ridicată, care este acoperită în parte din importuri din unele țări vecine, relatează agenția EFE.

În ultimii ani, a devenit evident că pot exista riscuri legate de aceste importuri, în parte din cauza tensiunilor geopolitice, precum războiul din Ucraina, scrie Agerpres.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Noua lege privind electricitatea – sprijinită de partide de toate orientările- apără urgența promovării dezvoltării energiilor regenerabile pentru a se garanta astfel securitatea energetică și a se reduce dependența de importurile de petrol și gaze.

În acest scop, se prevede prelungirea finanțării publice pentru instalarea de panouri solare pe acoperișuri și fațade, o armonizare la nivel național a tarifelor minime cu care este remunerată injecția de energie electrică în rețea și este facilitată planificarea instalațiilor eoliene și solare.

De asemenea, este prevăzută adaptarea centralelor hidroelectrice pentru a putea înmagazina suficientă electricitate iarna, prin 15 proiecte concrete referitoare la noi construcții sau ridicarea barajelor existente. În acest context, rezervele din lacurile de acumulare vor avea un rol central.

Aceste măsuri au reprezentate unul dintre punctele principale ale referendumului organizat duminică, promovat de grupările de mediu, care au criticat că legea supusă voinței populare pune producția de electricitate înaintea oricărui alt interes, avertizând că în curând vor fi pajiști întregi acoperite de panouri solare.

De asemenea, și-au pus întrebarea dacă va fi permisă construcția de infrastructură energetică în ariile protejate și au avertizat că unele dintre peisajele cele mai frumoase din țară vor fi desfigurate iremediabil.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!