10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Energie – Enel semnează acordul de vânzare a 50% din Enel Green Power Australia către INPEX Corporation – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Enel, prin filiala Enel Green Power S.p.A, a semnat un acord cu INPEX Corporation pentru vânzarea a 50% din cele două entități care dețin toate activitățile grupului în Australia, și anume Enel Green Power Australia Pty Ltd și Enel Green Power Australia Trust, în prezent deținute în totalitate de EGP.

Se preconizează că tranzacția va genera un impact pozitiv de aproximativ 87 de milioane de euro asupra EBITDA curent și raportat de grup pentru 2023, precum și un efect pozitiv de aproximativ 145 de milioane de euro asupra datoriei nete a grupului pentru 2023...

”Astăzi, Enel S.p.A., acționând prin filiala sa deținută integral, Enel Green Power S.p.A. (EGP), a semnat un acord cu INPEX Corporation, pentru vânzarea a 50% din cele două entități care dețin toate activitățile grupului în Australia, și anume Enel Green Power Australia Pty Ltd și Enel Green Power Australia Trust (împreună Enel Green Power Australia, sau EGPA), în prezent deținute în totalitate de EGP, ceea ce le evaluează în proporție de 100% la aproximativ 400 milioane euro, din care aproximativ 140 milioane euro datorii”, anunță Enel.

Enel, prin filiala Enel Green Power S.p.A, a semnat un acord cu INPEX Corporation pentru vânzarea a 50% din cele două entități care dețin toate activitățile grupului în Australia, și anume Enel Green Power Australia Pty Ltd și Enel Green Power Australia Trust, în prezent deținute în totalitate de EGP. La încheierea tranzacției se așteaptă ca Enel Green Power și INPEX să controleze în comun Enel Green Power Australia. Se preconizează că tranzacția va genera un impact pozitiv de aproximativ 87 de milioane de euro asupra EBITDA curent și raportat de grup pentru 2023, precum și un efect pozitiv de aproximativ 145 de milioane de euro asupra datoriei nete a grupului pentru 2023.

”Astăzi, Enel S.p.A., acționând prin filiala sa deținută integral, Enel Green Power S.p.A. (EGP), a semnat un acord cu INPEX Corporation, pentru vânzarea a 50% din cele două entități care dețin toate activitățile grupului în Australia, și anume Enel Green Power Australia Pty Ltd și Enel Green Power Australia Trust (împreună Enel Green Power Australia, sau EGPA), în prezent deținute în totalitate de EGP, ceea ce le evaluează în proporție de 100% la aproximativ 400 milioane euro, din care aproximativ 140 milioane euro datorii”, anunță Enel.

Acordul este în conformitate cu actualul Plan Strategic actual al Enel, care prevede implementarea de parteneriate în anumite arii de business și zone geografice pentru a stimula crearea de valoare, scrie News.ro.

La încheierea tranzacției se așteaptă ca EGP și INPEX să controleze în comun EGPA și să supervizeze actualul portofoliu de energie verde al companiei și să continue să își dezvolte proiectele  în desfășurare, vizând creșterea capacității instalate a EGPA. Astfel, EGPA va continua să conducă tranziția energetică în derulare în Australia, accelerându-și contribuția pentru atingerea obiectivului Net Zero al țării.

Se preconizează că tranzacția va genera un impact pozitiv de aproximativ 87 de milioane de euro asupra EBITDA curent și raportat de grup pentru 2023. În plus, se așteaptă ca tranzacția să genereze un efect pozitiv asupra datoriei nete consolidate a grupului de aproximativ 145 de milioane de euro asociate cu participația de 50% vândută de EGP care urmează să fie contabilizată în 2023, fără ca această sumă să includă aproximativ 203 milioane de euro ca datorie netă deconsolidată în 2022, deoarece EGPA a fost deja clasificată ca „deținută în vederea vânzării”.

Închiderea vânzării este supusă anumitor condiții prealabile uzuale pentru acest tip de tranzacții, inclusiv obținerea aprobării din partea Australian Foreign Investment Review Board și a autorităților antitrust competente.

EGPA operează în prezent 3 centrale fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de 310 MW, precum și un proiect eolian de 76 MW aflat în construcție și un proiect solar de 93 MW în fază de execuție. EGPA dezvoltă, de asemenea, un portofoliu semnificativ de proiecte eoliene, solare, de stocare și proiecte hibride, în toată Australia, alături de extinderea activităților sale în domeniul soluțiilor inovatoare în cadrul operațiunilor sale de retail și trading.

Enel Green Power, parte a Grupului Enel, dezvoltă și operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial și este prezentă în Europa, America, Africa, Asia și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în domeniul energiei curate, cu o capacitate totală de peste 59 GW și un mix de producție care include ener

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!