-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Energie – Fost ministru PSD, acum consilier la Ciolacu – numit reprezentant al Energiei, conduse de PNL, în CA-ul celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze din România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cei mai importanți acționari ai companiei sunt vehiculul investițional olandez Romania Gas Holding BV, controlat de grupul francez Engie, cu 51% din titluri, statul român prin Ministerul Energiei, cu circa 37% din capital, și Fondul Proprietatea (FP), cu aproximativ 12% din acțiuni.

Anghel a deținut calitatea de administrator la Engie mai puțin de 4 luni, fiind numită în a doua parte a lunii iulie în locul Danielei Nicolescu, secretar de stat PNL în Ministerul Economiei și prim-vicepreședinte al organizației partidului din sectorul 6 al Capitalei...

Fostul ministru PSD al Economiei, Florin Spătaru, în prezent consilier de stat la Cancelaria premierului social-democrat Marcel Ciolacu, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Engie România, cel mai mare furnizor și distribuitor de gaze naturale din țară, parte a conglomeratului francez omonim de energie și utilități, relevă datele analizate de Profit.ro.

Cei mai importanți acționari ai companiei sunt vehiculul investițional olandez Romania Gas Holding BV, controlat de grupul francez Engie, cu 51% din titluri, statul român prin Ministerul Energiei, cu circa 37% din capital, și Fondul Proprietatea (FP), cu aproximativ 12% din acțiuni.

Numirea lui Florin Spătaru a fost propusă de către Ministerul Energiei, condus de liberalul Sebastian Burduja, și aprobată în AGA companiei. El a înlocuit-o în funcția de reprezentant al statului în CA-ul Engie România pe Ruxandra Rodica Anghel, fosta șefă a Direcției de Dezvoltare a Industriei de Apărare din Ministerul Economiei.

Anghel a deținut calitatea de administrator la Engie mai puțin de 4 luni, fiind numită în a doua parte a lunii iulie în locul Danielei Nicolescu, secretar de stat PNL în Ministerul Economiei și prim-vicepreședinte al organizației partidului din sectorul 6 al Capitalei.

Acum, cu aceeași ocazie, Ministerul Energiei și-a înlocuit și al doilea reprezentant în Consiliul de Administrație al Engie România. Astfel, în locul lui Constantin Ștefan, până luna trecută secretar de stat în minister susținut de PSD, a fost numit Mircea Cârlan, care din vară este șeful Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Europene din instituție. Anterior, Cârlan a condus Unitatea de Implementare a Reformelor privind Instrumentul de Sprijin pentru Politici din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în mandatul de ministru al lui Sebastian Burduja.

Mandatele noilor membri ai Consiliului de Administrație sunt valabile până pe 30 mai 2025.

În primăvară, odată cu schimbarea CEO-ului companiei, au fost înlocuiți și doi dintre reprezentanții în CA ai acționarului majoritar al Engie România. David Liboubon, șeful financiar al business-ului cu regenerabile al grupului francez, i-a luat locul lui Herve-Matthieu Ricour, director executiv la divizia Energy Solutions Europe, iar Florence Fouqet, manager la Engie One Retail, a fost numită pe locul lăsat liber de Vincent Philippe Sorel, vicepreședinte financiar pe regenerabile pentru Franța și Europa.

Engie este cel mai mare furnizor și operator de rețele de distribuție de gaze naturale din România, compania fiind activă și în sectoarele producției, furnizării și tradingului de electricitate, înmagazinării de gaze și serviciilor energetice. A terminat anul trecut cu profit net consolidat de 851,9 milioane lei, de peste 12 ori mai mare față de cel din 2021, iar cifra de afaceri s-a dublat, la 13,58 miliarde lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!