11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Energie – FOTO București: Stații de încărcat trotinete și biciclete electrice cu energie solară – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

″Reducerea impactului asupra mediului reprezintă o prioritate a strategiei Engie România și, în acest context, acordăm o importanță semnificativă dezvoltării de soluții cu emisii reduse de carbon.

A fost dezvoltată și o aplicație dedicată, Charge here, prin care cei interesați își pot rezerva locul pentru încărcare și pot avea acces, în timp real, la informații cu privire la disponibilitatea celor 6 puncte de încărcare.

Valoarea dobanzii este estimata in ipoteza ca rata dobanzii ramane fixa pe toata perioada de constituire a depozitului.

Compania energetică Engie România, parte a grupului francez omonim, și ONG-ul de mediu și sustenabilitate EfdeN au lansat un prototip de stație de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice, alimentată cu energie solară și concepută din materiale reciclate.

″Proiectul este realizat cu scopul de a aduce în atenția publicului soluții verzi de producere și utilizare a energiei electrice″, se arată într-un comunicat al Engie.

Potrivit sursei citate, începând de vineri, în București vor fi amplasate, în mod gratuit, două stații de încărcare a bicicletelor și trotinetelor electrice: una la intrarea în parcul Izvor, lângă stația de metrou, aceasta fiind deschisă publicului larg, și o a doua, în incinta campusului Facultății de Inginerie a Instalațiilor, din Bd. Pache Protopopescu, nr. 66, disponibilă pentru studenții facultății.

Ideea originală a proiectului aparține unui grup de tineri profesioniști din Engie România, ca urmare a câștigării unui concurs intern, și a fost implementată de studenții voluntari ai organizației EFdeN, cu care compania a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe proiecte de sustenabilitate.

″Reducerea impactului asupra mediului reprezintă o prioritate a strategiei Engie România și, în acest context, acordăm o importanță semnificativă dezvoltării de soluții cu emisii reduse de carbon. Lansarea acestui proiect susține această ambiție și are rolul de a oferi publicului larg acces la soluții sustenabile de producere a energiei electrice verzi și de mobilitate alternativă″, a declarat proaspătul nou CEO al Engie România, Nicolas Richard.

Stațiile rCharge cu energie verde sunt realizate din containere modulare reciclate, finisajul pereților interiori fiind făcut din resturi de lemn sau lemn refolosit din paleți și placaj. Încărcarea trotinetelor și bicicletelor electrice se realizează cu energie electrică verde, produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice bifaciale instalate pe acoperișul stației. Energia electrică verde produsă este stocată în baterii auto reciclate și recondiționate special pentru acest proiect.

A fost dezvoltată și o aplicație dedicată, Charge here, prin care cei interesați își pot rezerva locul pentru încărcare și pot avea acces, în timp real, la informații cu privire la disponibilitatea celor 6 puncte de încărcare. Aplicația Charge here poate fi descărcată din Google Play, pentru dispozitivele care au ca sistem de operare Android.

″rCharge cu energie verde nu este doar un concept care promovează mobilitatea urbană, ci este un rezultat al unei colaborări multidisciplinare și multi-sectoriale, atât de importantă pentru a rezolva problemele complexe cu care ne confruntăm astăzi. Alături de partenerul nostru, Engie Romania, am contribuit la dezvoltarea și implementarea conceptului, iar cu sprijinul Primăriei Generale a Capitalei prin Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, am selectat cel mai potrivit spațiu pentru amplasarea stației″, a spus Corina Fugaru, Project Director EFdeN.

FOTO București: Stații de încărcat trotinete și biciclete electrice cu energie solară

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!