30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Energie – FOTO – MOL aduce un nou CEO în România. Vânzări record de carburanți pe piața locală – INFOGRAFIC – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, grupul maghiar a vânzut în benzinăriile din România un volum de carburanți mai mare cu 9,4%, continuând evoluția pozitivă din primul trimestru al anului, când și-a majorat cu 5% vânzările de carburanți în România comparativ cu perioada similară a anului 2022, și din trimestrul al doilea, în care a înregistrat o creștere de 19,5%, de la 164 la 196 mii tone carburanți vânduți în benzinăriile autohtone.

Rezultatul este surprinzător, cu atât mai mult cu cât în 2022 MOL a avut cele mai reduse vânzări de carburanți din ultimii ani în România, cu excepția celui pandemic, în pofida creșterii numărului de stații operate și a majorării cererii interne.

Vânzările de motorină ale grupului maghiar au scăzut în 2022 cu 30 mii tone sau 5%, la 562 mii tone, iar cele de benzină, cu 11 mii tone sau 6,2%, la 166 mii tone comparativ cu anul precedent, în care înregistrase un volum record al vânzărilor în România.

Gábor Mozga a fost numit în rolul de CEO al MOL România, începând cu 1 ianuarie 2024. După 17 ani de activitate în echipa MOL, Camelia Ene și-a finalizat mandatul pe 31 decembrie și va continua să își construiască cariera în afara Grupului MOL.

Gábor Mozga s-a alăturat Grupului MOL în 2019, a fost responsabil pentru dezvoltarea și conducerea segmentului de Vânzări și Operațiuni Retail la nivel de Grup, în 9 țări, în calitate de lider al departamentului.

În ultimul an, a gestionat integrarea celei mai mari achiziții de Retail a Grupului MOL de până în prezent – transformarea rețelei „Lotos” în „MOL Polonia”. 

FOTO - MOL aduce un nou CEO în România. Vânzări record de carburanți pe piața locală - INFOGRAFIC

Grupul maghiar MOL a înregistrat, în primele trei trimestre din 2023, un volum record de vânzări de carburanți în benzinăriile din România de 583 mii tone, cu o mie de tone superior recordului istoric precedent, înregistrat în aceeași perioadă a anului 2021, în pofida reducerii numărului de stații de la 255 (la finalul anului 2022, 244 la finalul anului 2021) la 242, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Rezultatul este surprinzător, cu atât mai mult cu cât în 2022 MOL a avut cele mai reduse vânzări de carburanți din ultimii ani în România, cu excepția celui pandemic, în pofida creșterii numărului de stații operate și a majorării cererii interne. Vânzările de motorină ale grupului maghiar au scăzut în 2022 cu 30 mii tone sau 5%, la 562 mii tone, iar cele de benzină, cu 11 mii tone sau 6,2%, la 166 mii tone comparativ cu anul precedent, în care înregistrase un volum record al vânzărilor în România. În 2021, grupul MOL și-a crescut vânzările de benzină cu 17,2%, iar pe cele de motorină, cu 13,6% față de cele din 2020, ajungând la un volum de 177 mii tone de benzină, respectiv 592 mii tone motorină.

FOTO - MOL aduce un nou CEO în România. Vânzări record de carburanți pe piața locală - INFOGRAFIC

Comparativ, vânzările de retail (din benzinării) ale liderului pieței, OMV Petrom au crescut cu 1%, la 2,29 milioane tone, în primele 9 luni ale anului, sprijinite de creșterea cererii. Cu toate acestea, volumul vânzărilor totale de produse rafinate exceptând vânzările cu amănuntul a scăzut cu 3%, reflectând disponibilitatea limitată a produselor ca urmare a reviziei rafinăriei Petrobrazi din trimestrul al doilea.

Totuși, creșterea de 1% a vânzărilor OMV Petrom s-a situat sub cea a cererii totale interne, estimată de companie la 5%, ceea ce a permis MOL să profite de revizia prin care a trecut Petrobrazi în trimestrul al doilea al anului, dar și de nefuncționarea Petromidia (rafinărie deținută de celălalt mare concurent, Rompetrol) la capacitate maximă în urma unui incident și să-și mărească propria cotă de piață.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!