28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Energie – FOTO Nuclearelectrica și coreenii de la KHNP încep lucrările la prima instalație de detritiere din Europa. Cât costă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Anul trecut, valoarea estimată a investiției a fost majorată de la 130,4 la 195,3 milioane euro, iar în decembrie 2023, Nuclearelectrica a contractat un credit de 145 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru finanțarea proiectului.

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, și Korea Hydro&Nuclear Power (KHNP) încep lucrările de construire a primei instalații de îndepărtare a tritiului din Europa, pe amplasamentul de la Cernavodă.

Anul trecut, valoarea estimată a investiției a fost majorată de la 130,4 la 195,3 milioane euro, iar în decembrie 2023, Nuclearelectrica a contractat un credit de 145 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru finanțarea proiectului.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

″Această inițiativă marchează un pas înainte semnificativ în tehnologia nucleară și în protecția mediului, în conformitate cu obiectivele de sustenabilitate ale Uniunii Europene″, a transmis SMM.

Potrivit sursei citate, tehnologia a fost dezvoltată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea.

Instalația de detritiere de la Cernavodă (CTRF) va fi a treia din lume și prima din Europa, oferind României oportunitatea de a deveni un centru european pentru producția și exportul de tritiu – combustibilul candidat pentru viitoarele reactoare de fuziune.

″România are, de asemenea, oportunitatea de a-și dezvolta lanțul de aprovizionare și de a deveni un centru de dezvoltare și export de tehnologie și know-how românesc, folosind industrie și forță de muncă locală″, mai afirmă Nuclearelectrica.

Proiectul CTRF, derulat de ICSI Râmnicu Vâlcea, utilizează cea mai avansată tehnologie CTRF, incluzând cerințele de securitate nucleară actualizate pentru o instalație industrială de indepartare a tritiului, așa cum au fost stabilite de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare din România (CNCAN).

„Suntem încântați să implementăm o tehnologie românească inovatoare împreună cu KHNP, un expert de top în domeniul nuclear, pentru a realiza un proiect sigur și fiabil. Instalația de Detritiere demonstrează angajamentul Nuclearelectrica față de operarea sigura și protecția mediului. Acest proiect subliniază rolul de lider al României în industria nucleară și contribuie la securitatea energetică națională”, a declarat Cosmin Ghiță, CEO al Nuclearelectrica.

„Ceremonia de inaugurare a CTRF este un moment foarte important care semnifică executarea proiectului în mod efectiv. KHNP, în colaborare cu Nuclearelectrica, va finaliza cu succes CTRF. Instalația va spori protecția mediului, contribuind în același timp la operarea în siguranță a centralei nucleare de la Cernavoda și, de asemenea, la creșterea economică a țării. Pe viitor, mă aștept ca industriile nucleare dintre România și Coreea de Sud să aibă o colaborare mai strânsă și mai puternică”, a declarat Jooho Whang, CEO al Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP).

Ceremonia de inaugurare a avut loc pe amplasamentul centralei nucleare de la Cernavoda, unde au participat echipele Nuclearelectrica și KHNP, alături de colaboratori de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea.

FOTO Nuclearelectrica și coreenii de la KHNP încep lucrările la prima instalație de detritiere din Europa. Cât costă

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!