30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Energie – FOTO Pericol de inundații în creierul sistemului energetic național, inclusiv la bunkerul antiatomic – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

″Având în vedere faptul că, în cadrul ultimelor lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii, care au avut loc acum 15 ani, nu au fost incluse și instalațiile sanitare și de canalizare, anumite elemente de construcții și instalații ale clădirii și ale acestor instalații sunt într-o stare avansată de deteriorare.

Dispecerul Energetic Național (DEN), creierul sistemului, a fost înființat în februarie 1955, iar prima tură s-a derulat pe 13 iunie același an.

Compania de stat Transelectrica, operatorul de transport și sistem al rețelei electrice a României, vrea să modernizeze instalațiile sanitare și de canalizare de la sediul Dispecerului Energetic Național (DEN), inclusiv pe cele aferente adăpostului antiatomic al instituției, relevă date analizate de Profit.ro.

Sediul DEN se află în centrul Bucureștiului, în clădirea de pe Bulevardul Hristo Botev nr. 16-18, construită în anul 1968. Imobilul găzduiește și operatorul bursier OPCOM, controlat tot de Transelectrica.

″Având în vedere faptul că, în cadrul ultimelor lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii, care au avut loc acum 15 ani, nu au fost incluse și instalațiile sanitare și de canalizare, anumite elemente de construcții și instalații ale clădirii și ale acestor instalații sunt într-o stare avansată de deteriorare. Pentru menținerea acestor instalații într-o stare normală de funcționare, este necesară efectuarea unor lucrări de reparații și modernizare″, se arată într-un document al Transelectrica.

Potrivit sursei citate, instalațiile sanitare și de canalizare ale clădirii DEN sunt învechite și prezintă deteriorări și coroziuni datorate trecerii timpului, cu riscul apariției unor fisuri atât la conductele de apă, cât și la instalațiile de stingere a incendiilor.

Sursă foto: Google Maps

Sursă foto: Google Maps

″De asemenea, pot apărea inundații care vor afecta alimentarea cu apă a instalațiilor sanitare, a instalațiilor de hidrofor pentru instalația de alimentare cu apă potabilă, a instalațiilor de hidrofor pentru hidranții interiori de incendiu etc. Inundațiile vor duce, de asemenea, la deteriorarea echipamentelor, zugrăvelilor, pardoselilor și mobilierului din clădirea DEN″, se mai spune în document.

Luate în parte, deficiențele sunt multiple. Grupul de pompare apă și instalația de hidrofor pentru apa potabilă sunt uzate accentuat, hidroforul pentru hidranții interiori de incendiu prezintă coroziuni, instalația de pompe de ape uzate din subsolul tehnic este degradată, cea de pompe de ape uzate din subsolul cantinei din imobil a dus la obstrucționarea conductelor de canalizare, iar instalația de pompe de ape uzate din subsolul adăpostului antiatomic aparținând clădirii DEN nu funcționează la parametri normali.

Sursă foto: Transelectrica

Sursă foto: Transelectrica

″Instalația sanitară interioară de distribuție a apei (rece și caldă) și de canalizare menajeră și meteorică existentă se va înlocui în totalitate. Având în vedere faptul că instalația sanitară interioară aferentă construcțiilor este învechită, cu unele zone improvizate în funcționare, este necesară redimensionarea unei instalații sanitare interioare la cerințele și conform reglementărilor tehnice în vigoare. Rețelele interioare de distribuție a apei reci și calde vor fi ramificate și cu distribuție inferioară. Se vor prevedea rețele de distribuție a apei potabile separate de rețelele pentru stingerea incendiilor. De asemenea, rețeaua de canalizare menajeră se va realiza separat de rețeaua de canalizare pluvială″, scrie în document.

Dispecerul Energetic Național (DEN), creierul sistemului, a fost înființat în februarie 1955, iar prima tură s-a derulat pe 13 iunie același an.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!